Tarihte Yaşanan Dönüm Noktalarını Ölümsüzleştirerek İnsanlığı Sorgulatan Gizemli Fotoğraflar

Fotoğraf çekmeyi birçok kişi sever. Özel günlerimizde, hatırlamak istediğimiz anıları hapsetmek için güzel bir yol olur çünkü fotoğraflar. Ancak geriye dönüp baktığımızda, her fotoğrafın ne yazık ki böyle güllük gülistanlık bir hikayesi olamayabiliyor. Gelin tarih sahnesinden çekilmiş birkaç fotoğrafa ve onların perde arkasındaki üzücü hikayelerine bir bakalım... 👇

Arkasındaki hikaye oldukça karanlık olan bir fotoğraf karesine hiç denk geldiniz mi?

Tarih hem yenilikleri ve ilerlemeleri kapsadığı gibi, aynı zamanda vahşet, savaş, ırkçılık ve soykırım gibi rahatsız edici gerçekleri de barındırıyor. Geçmişimizin acı gerçeklerini hatırlatan, bizi unutmamaya ve daha adil bir dünya için çabalamaya çağıran rahatsız edici geçmişe sahip birkaç tarihi fotoğrafı sizler için derledik. 👇

1. Anne Frank'in babası Otto Frank, 1960 yılında Amsterdam'daki saklandıkları yeri ziyaret ediyor.

Otto Heinrich Frank, Hollanda ve İsviçre'de ikamet etmeden önce Alman bir iş insanıydı. Sadece sadık bir koca değil, aynı zamanda Anne ve Margot Frank için de sevgi dolu babaydı. Trajik bir şekilde, Holokost'un dehşetinden ailesi sağ çıkamadı ve kendisi kurtulan tek kişiydi. Tüm sevdiklerini kaybetmişti.

Ünlü yazarın kitabı babası tarafından yayımlanmak zorunda kaldı.

Anne'nin zamansız ölümünden sonra Otto, değerli yazılarını miras aldı. 1947'de Hollandaca'da “Het Achterhuis” olarak geçen ve “Bir Genç Kızın Günlüğü” olarak bilinen olağanüstü günlüğünün yayınlanmasını sağlamayı kendine görev edindi. Ayrıca, dokunaklı hikayesinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayarak tiyatro ve film formatlarına uyarlanmasını da sağladı.

2. 1957 yılında okula gidebilen ilk siyahi öğrenci olan Dorothy'nin resmi.

25 Mart 1942 doğumlu Dorothy Dot Counts-Scoggins, Amerikan sivil haklar hareketinde öncü bir figür olarak tanınıyor. Kendisi Harry Harding Lisesi'ne kabul edilmek için canla başla sarf etmiş siyahi öğrencilerden biri.

Ancak kayıt olduktan sonraki sadece dört gün içinde başına gelmeyen kalmayan Dorothy, birçok tacizle karşı karşıya kaldı. Dorothy'nin beyaz sınıf arkadaşlarının sözlü saldırılarına maruz kaldığı görüntüler dünya çapında yayıldı.

3. Vietnam Savaşı'nda ölen 58.307 Amerikan askerinin künyeleri.

Vietnam Gazileri Anıtı, 1982'de Washington'da açıldı. Bu anıt savaş sırasında hayatını kaybeden ya da kaybolan 58 bin 200 ABD askerinin ismini taşıyor ve ziyaret edenleri oldukça duygulandırıyor.

4. Siyahi bir eyalet polisi ve ırkçı bir eylemdeki küçük çocuğun kameralara yansıyan masum karesi.

Gainesville'deki bir KKK mitingi sırasında çekilen bu ikonik fotoğrafta, KKK cübbesi giymiş bir çocuğun, siyah bir eyalet polisi olan Allen Campbell'in kalkanına masum bir şekilde dokunduğu görülüyor.

Todd Robertson tarafından çekilen fotoğraf, ırk ilişkilerinin karmaşıklığını gözler önüne sererken ırkçılığın doğuştan var olduğu fikrine meydan okuyor.

5. 1890'da Almanya'da akıl hastalığı tedavisi gören bir hasta.

Günümüzde toplumun akıl hastalığına karşı geçmişe kıyasla çok daha büyük bir anlayış ve şefkati var. Geçen zamanda tıp ve psikiyatri önemli ilerlemeler kaydederek bu hastanın durumunda tanık olduğumuz gibi korkunç tedavi yöntemlerini geride bıraktı. O dönemde bu şekilde çarmıha gerilme pozisyonunda beklemenin onlara iyi geleceğine inanılıyordu.

6. Bir duvarın önündeki Hırvatistan askerinin manidar fotoğrafı

Bu karede, anlamlı yazıtlarla süslenmiş bir duvarın önünde düşünceli bir şekilde oturan bir Hırvat askeri görüyoruz. Arkasındaki duvarda ise şöyle yazıyor; 

'Tanrım, eğer genç ölürsem beni cennete gönder, cehennemde zaten bulundum.'

7. Martin Luther King bahçesinin çimlerinden bir haç çıkarıyor.

25 Nisan 1960'ta Atlanta şehrinde, Ku Klux Klan üyeleri, Afrikan Amerikan ailelere ait çok sayıda evin önünde bulunan haçları ateşe verdi. King'in evi de onlardan biriydi.

8. Japon bir aile, Washington'daki evlerine geri döndüklerinde duvarlarına ırkçı söylemler yazılmış şekilde karşılanıyor.

10 Mayıs 1945'te, Idaho'nun Hunt kentindeki bir yer değiştirme merkezi kampından Seattle, Washington'daki evlerine döndükten sonra, Japon bir aile karşılaştıkları evleri ile şoke olmuştu.

Evleri ve garajları vandalizm eylemlerine maruz kalmıştı, duvarları ve pencerelerinin her yerinde Japon karşıtı grafitiler vardı.

9. Bebekler için test edilen gaz maskelerinin denemesi

Bebekler, yalnızca acil durumlar için tasarlanan bu gaz maskeleri test edilirken sürekli ağlıyorlardı çünkü karşılarında gördükleri görüntüden korkuyorlardı. Hiçbir bebeğe zarar gelmeden denemeler yapılsa da kullanılmamasına karar verildi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

'Taste Atlas'ın Anketlerine Göre Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Kötü 50 Yemeği

👇

Bugüne Kadar Hâlâ Çözülememiş ve Muhtemelen Asla Çözülemeyecek 6 Büyük Tarihi Gizem

👇

Çok Uzun Yıllar Boyunca Gizemini Korumasına Rağmen En Sonunda Mantıklı Bir Açıklamaya Kavuşan Olaylar

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR
16.09.2023

Siyahiler ne çekti Amerikan ırkçılığından be. Köle oldular, sömürüldüler, bütük kişilik hak ve özgürlükleri ellerinden alındı yüzyıllarca ve gık diyen çıkmadı. Şimdi gerçek ırkçılık nedir bilmeden bize ırkçı yakıştırması yapılıyor Suriyeliler konusunda, ırkçılık budur. Bizim yaşadığımız sadece istila edilmekten rahatsız olduğumuzu dile getirmek.

16.09.2023

Foto/2

16.09.2023

Çok üzücü tokat gibi

19.09.2023

Mükemmel içerik....çok teşekkürler

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ