Gündelik hayatta ise bunlardan yalnızca birkaçına ibadet edilirdi. Babilliler tanrılarından günlük yaşamlarında onlara yardım etmelerini isterdi. Öte yandan, sel, kuraklık, ürün yetersizliği vb. doğal felaketlerin tanrının bir cezası olduğuna inanıyorlardı. Babil kentinin büyük tanrısı Marduk, en güçlü tanrı haline gelmişti. Meşhur Babil Kulesi de Tanrı Marduk'a ulaşabilmek amacıyla yapılmıştı.
Babilliler ölümden sonraki hayata inanıyordu. Bu nedenle, ölü insanlar, onları diğer dünyaya götürebilecekleri birçok hediyeyle birlikte gömülürdü. Mezarlar ya bir kamusal mezarlıkta ya da evlerinin zemininde bulunurdu. Ayrıca, yedi kil tablet üzerine kaydedilen yaratılış efsanesine de güçlü biçimde inanırlardı. İlk eski Babil efsanelerinden biri “ilk insan Adapa” ile ilgiliydi. Çivi yazısıyla yazılan tabletler, bu türden efsaneleri sonraki nesillere aktarıyordu. Babil kültürü, İncil’in Eski Ahit kısmında da okunabilecek olağanüstü net bir etki yaratmıştı.
#17 at'ı milattan önce 3500 yllarında Türk'lerin ataları olarak kabul edilen İskit'ler evcilleştirdi,bari araştırıyosun araştırdığın kaynaklar güvenilirmi ona bak-ya da bir yerinden atma.
Atı ilk ehlileştiren Botai kültürüdür. M.Ö 3700 yılları civarında Kuzey Kazakistan'da cereyan eder bu kültür. Fakat Türkler, her başarılı işin arkasında olağanüstü bir atın olduğu düşüncesiyle ata diğer milletlerden daha çok bağlanmıştır. Gerek güç, taşıma ve hız bakımından diğer büyükbaşlardan ayrılması, gerek eti ve sütünden faydalanılması, gerekse Tanrılara verilebilecek müthiş bir kurban olabilmesi açısından at, Türkler için çok değerlidir. Öyle ki, birçok eski Çin ve İran kaynakları Türklerin ata özel bir ilgi gösterdiğini söyler. Hatta Hunlar sürekli at üstünde olduğu için Bizans elçileri bayağı zorlanmıştır. Türk'ün iki alametifarikasından biridir; bozkurt Türk'ün mantalitesini ve ruhunu, at ise çevikliğini ve gücünü simgeler. Kısaca atı ilk ehlileştiren yaygın kanının aksine Türkler ya da Babiller değildir.
Çoğu bildiğim şeyler olsa da bu tarz içerikleri görmek okumak çok keyifli. Teşekkürler sayın editör devamını bekliyoruz. Antik Sümer, Antik Mısır, Helenistik Dönem, Persler, Hititler ve bize daha uzak diyarlarda yaşayan Aztek, Maya, İnka medeniyetlerini de görmek isteriz.