Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalmış Gizemi Hala Çözülemeyen Birbirinden Tuhaf Olaylar

Günümüzde teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun, geçmişte kalan bazı olaylar hala gizemini koruyor. Araştırmalarda en son teknolojiye başvurulsa da sonuç alınamıyor. Bu olaylardan bazılarını sizler için derledik. Buyurun...👇

1. Mısır'ın önde gelen hükümdarlarından biri olmasına rağmen, Kleopatra'nın mezarının nerede olduğu bilinmiyor.

2. 15. yüzyılda yazıldığı tahmin edilen Voynich El Yazması, bulunduktan sonra bilim insanlarını şaşırttı çünkü ne yazdığı hala çözülemedi.

3. Platon'un notlarında bahsettiğine göre Kayıp Şehir Atlantis deniz altında kalmıştı ancak bu şehir hiçbir zaman bulunamadı.

4. 1908'de Rusya'nın Tunguska kentinde ağaçları düzleştiren ve yerleşim yerlerini yok eden açıklanamayan bir patlama meydana geldi. Birkaç teoriye rağmen, patlamanın nedeni hala bilinmiyor.

5. Amerikalı havacı Amelia Earhart, meslektaşı Fred Noonanile ile birlikte çift motorlu uçakla dünya turuna çıktı.

2 Temmuz 1937'de Howland Adası'na giderken kayboldular. 2019 yılında enkaza ulaşmak için arama çalışmaları yapılsa da hiçbir kalıntıya rastlanmadı.

6. 1947 yılında gemilere bir SOS çağrısı geldi. Çağrı araştırıldığında Malakka Boğazı'ndaki SS Ourang Medan gemisine ait olduğu ortaya çıktı.

Silver Star gemisinin arama ekibi gemiye ulaştığında herkesin ölü olduğunu gördü. Ancak hiçbir darp izi yoktu hava 43 derece olmasına rağmen herkes donmuştu. Gemideki mürettabatın ölüm sebebi hala bilinmiyor.

7. 1518'de Fransa'nın Strasbourg şehrinde 'dans salgını' 400 kişinin ölümüne neden oldu ve salgının sebebi hala bilinmiyor.

Bayan Troffea ismindeki bir kadın kontrolsüz bir şekilde dans etmeye başladı. Daha sonra ona 34 kişi daha katıldı ve sayı hiç durmadan arttı. Dans eden insanlar kalp krizi, yorgunluk veya felçten öldü.

8. Phaistos Diski'nin Tunç Çağı'na ait olduğu tahmin ediliyor. Birçok bilim insanına göre, bu diskte gerçekte ne yazdığıyla ilgili kesin bir bilgi yok. Okumak için birçok deneme yapıldı ama hepsi başarısız oldu.

9. 1930'da Kanada'daki İnuit köyünün nüfusu, bilinmeyen bir nedenle ortadan kayboldu. Kayıp kişileri bulmak için bir arama yapıldı, ancak tek bir ceset bulunamadı.

Joe Labelle adında bir kürk avcısı adaya gitti ancak tek bir kişi bile bulamadı. 7 kızak köpeğini, insan yapımı gibi görünen bir mezarda açlıktan ölmüş bir şekilde buldu.

10. 1936 yılında Mezopotamya bölgesinde bundan 2 bin yıl önce yapılmış 'Bağdat Pilleri' bulundu. Bu kil çömlekte, bakır levhaya sarılmış galvanizli demir çiviler vardı.

Bazı arkeologlar, kavanozun içinde elektrik akımı oluşturmak için asitli bir sıvının kullanıldığını düşünüyor. Eserlerin aslında pil olarak kullanılıp kullanılmadığı arkeologlar tarafından tartışılıyor. Ortaya çıkan elektrik akımının ne için kullanıldığı da tam bir muamma çünkü o zamana ait hiçbir tarihsel kayıt yok.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

And Dağları'nda Bulunan Dünya'nın En Tehlikeli Sularında Yaşamın Nasıl Sağlandığı Araştırılıyor!
Femme Fatale: Yaprak Dökümü Ferhunde'den Medea'ya Cazibeleriyle Erkeklerin Canına Okuyan Tehlikeli Kadınlar
Tarihin Bilinen İlk Toplumlarından Biri! Arap Yarımadasında Araplardan Önce Yaşayan Kadim Kabile Berberiler

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti