Köle ticareti döneminde siyah erkek ve kadınların başına birçok talihsiz olay geldi. Bunlardan biri, timsahları yakalamak için siyahi çocukların yem olarak kullanılmasıydı. 'Timsah yemi' uygulamasının detaylarına buyurun 👇
Köle ticareti döneminde siyah erkek ve kadınların başına birçok talihsiz olay geldi. Bunlardan biri, timsahları yakalamak için siyahi çocukların yem olarak kullanılmasıydı. 'Timsah yemi' uygulamasının detaylarına buyurun 👇
O zamanlar timsah avcılığı karlı bir işti. Timsah derileri ayakkabı, kemer, çanta ve diğer aksesuarlarla sıklıkla kullanılıyordu. Pek çok timsah avcısının da bu uğurda kollarını kaybettiği söyleniyor.
Bu karanlık uygulamayı anmak için resimler, biblolar ve kartpostallar da satıldı.
Böyle korkunç bir olayın meydana geldiğine dair iddiaları daha da destekleyen birçok gazete başlığı mevcut. Örneğin, 1908'de Washington Times Gazetesi, iki siyah çocuğun timsahlar için yem olarak kullanıldığı “Siyah çocuklu timsah avcıları” başlığıyla timsah yeminin varlığını doğruladı.
İnsanlar aç timsahların çocukları kovaladığını izledi. Siyah çocukların kullanılmasının önemli bir nedeni, hayvanat bahçesi bekçisinin timsahların “siyah insanlara düşkünlüğü” olduğuna inanmasıydı. Bebekler sığ suda oynarken, uzman tüfekçiler yakındaki bir gizlenme yerinden izlerdi. Bazen çocuklar bataklıkların ve nehirlerin kıyılarına bağlanırdı.
Örneğin, Miami New Times, bazen avcıların, anneleri tarlada izlemezken veya tarlada çalışırken, çoğunlukla küçük bebekleri aldıklarını bildiriyor. Bebekleri olan köleler kolayca hedef alındı.
Sürüngenlerin görülebilmesi için dışarı çıkarılması gerekiyordu. Bazı durumlarda, durum o kadar kötüleşti ki, bebekleri yem olarak kullandıktan sonra ancak timsahlar yüzeye çıktıktan ve çocuklara zarar vermek üzereyken kurtarıldılar. Diğer bazı hikayeler, bebeklerin annelerine, çocuklarının timsahları cezbetmeleri için yaklaşık 2 dolar ödendiğini ve bu süreçte hiçbir bebeğin zarar görmediğini ortaya koydu.
Haber Amerikan basını tarafından geniş bir şekilde rapor edildikten sonra bile, Chipley Ticaret Odası bir kez hikayeyi yalanladı ve bunun “aptalca bir yalan, yanlış ve saçma” olduğunu söyledi.
Örneğin, Henry Wise ve Sidney Perrin tarafından yazılan Mammy's Little Alligator Bait (1899) bunlardan biriydi.
Vay be... Keşke öğrenmeseydim bunu. Bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür.
BU haberi nasıl beynimden silebilirim ;(
Gerçekleri istediğiniz kadar silmeye çalışın gerçekler hiç bir Zaman silinmez silinemez yine batının iğrenç ve bir o kadar da kan donduran hikayesi ile karşı karşıyayız sözde medeniyeti bizlere öğretecekler