Tarihin Görüp Görebileceği 'En Büyük Utanç': İkinci Çin-Japon Savaşı'nda Yaşanan İşkenceleri ve Katliamları Okurken Kalbiniz Dayanmayacak!

Üzerinden 82 yıl geçse de duyunca ilk kez duymuş gibi vicdanınızı sızlatacak, tarihin kara lekesi İkinci Çin-Japon Savaşı'nda yaşananlar ve tarihten silmek isteyenlere inat tüm detayları.

Acı üstüne acı! Japonya İkinci Çin-Japon Savaşı'nda Japonya'nın tarihe 'en büyük utanç' olarak geçmesine sebep neler yaptı gelin savaşın bu cephesinden bakalım...

Tarihçilerin çoğu Nazi Almanyası Polonya'yı işgal ettiğinde II. Dünya Savaşı'nın başlangıcını 1 Eylül 1939 olarak kabul ederken bazı tarihçiler de savaşın 7 Temmuz 1937'de Japonya'nın Çin'i işgal ettiğinde başladığını iddia ediyor.

Bol miktarda kaynakları ve Japonya ile Sovyetler Birliği arasındaki stratejik konumundan dolayı Mançurya'ya göz diken Japonya 19 Eylül 1931 sabahı başladığı istilayla akşam karanlığından önce şehri ele geçirdi. 

Çinliler istila ile tamamen gözaltına alındı ​​ve beş yüz kişi öldürüldü. O zamanlar Çin halkının çalkantılı bir iç çatışmada olmasının yanı sıra Dünya'nın geri kalanı savaşa girene kadar sekiz yıl daha geçecek. O zamana kadar, İkinci Çin-Japon savaşı sırasında Çinliler kendi başlarına kalacaklardı.

Japonlar, Mançurya'yı kontrolü altına aldığı anda Çin halkı üzerinde insan deneyleri yapmaya başladılar.

Japon Cerrah Generali Shirō Ishii, I. Dünya Savaşı'ndaki kimyasal kullanımından etkilenerek İkinci Çin-Japon Savaşı'nda kimyasal silahları Japon zaferinin anahtarı haline getirmeye kararlıydı. Harbin’in hemen dışında insan deneyleri için bir laboratuvar kurdu. 

İnsanların vücudundan kan damlaları akıtılırken, Japon doktorlar izledi ve vücutlarının nasıl kötüleştiğine dikkat ederek notlar aldılar. Bir başka köşede, bilim adamları, insanlar hala hayatta iken iç organlarını inceleyebilmeleri için nasıl öldüklerini veya canlandırıldıklarını gözlemlemek adına veba enjekte ediliyordu. 731. Birim'in vahşetleri arasında maalesef bu daha bir başlangıçtı...

Kimse Ishii'ye karşı gelmedi, hatta 731. Birim genişletilerek, vebadan sonra kolera ve tifo da enjekte edilmeye başladı.

731. Birim'de gelinen nokta şuydu: Kadınlar, Japonların tecavüz etmelerine karşı duramadıkları için kendilerine bilerek zührevi hastalıklar enjekte ediyorlardı. 731. Birim'de doğan bütün çocuklar da, korkunç deneylere maruz kaldı. Bu cehennemde tek bir kişi hayatta kalamadı. 

Tecavüz çok yaygındı. Japon askerler kapıdan kapıya gider, kadınlara şiddetle tecavüz etmek ve müdahale eden herkesi öldürmek için evlerinden sürüklüyordu. Çoğu zaman, istismara uğrayan kadınlar ölü bırakıldı. Amerikalı bir tanık Robert O. Wilson, 18 Aralık 1938'de günlüğüne şöyle yazdı: 'Dün gece, üniversitenin Çinli çalışanlarından birinin evi kırıldı ve yaklaşık 16 yaşında olan iki kıza, mülteci kamplarından birinde ölümüne tecavüz edildi.'

13 Aralık 1937 ile 30 Ocak 1938 arasında Japon kuvvetleri, 300.000 Çinli sivil ve teslim olan askerleri toparlayarak, işkence yaptı ve öldürdü. Nanking Katliamı insanlık dışı, tarihin kara lekelerinden biridir.

İnsanlar bulundukları her yerde sakat bırakıldı, dövüldü veya öldürüldü. En çok kılıcı olanlar arasında bir yarışma bile düzenlendi. İki Japon askeri olan Toshiaki Mukai ve Tsuyoshi Noda kısa sürede her biri yüz kişiyi öldürerek insan öldürme yarışmasının birincileri oldu. Noda'nın kendisi daha sonra öldürdüğü hemen hemen her insanın silahsız bir şekilde teslim olduğunu kabul etti.

Hatta bazı Japon askerleri yamyamlığa kadar ileri gitti. Bir başka tanık, Ralph L. Phil,lips, "Japonlar Çinli bir askerin kalbini ve karaciğeri kızartıp yedikler ve bunu izlemem için beni zorladılar” diye bildirdi.

İkinci Çin-Japon Savaşı artık başlayan II. Dünya Savaşı'nda Müttefik uluslarının yardımıyla, Japon işgalcileriyle topraklarında savaşabildi. İkinci Çin-Japon Savaşı sona erdiğinde, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti Shirō Ishii'ye ve 731. Birim'in arkasındaki adamlara tam dokunulmazlık tanıdı. 

731. Birim, tarihin en kötü savaş suçlarından biriydi, ancak Amerikan hükümeti onları durdurmak yerine araştırmalarıyla çok ilgilendi. Biyolojik savaş hakkında öğrendikleri her şeye özel erişim talep eden ve karşılığında tam bir özgürlük tanıyan Japonya ile bir anlaşma yaptılar.

Günümüzde hala İkinci Çin-Japon Savaşı’nın korkuları önemsiz gösteriliyor.

Japonya'da hala Nanking Katliamı'nın korkularını tam olarak tarif etmeyen veya bir bütün olarak inkar edilmesi gerektiğini savunacak kadar ileri giden ders kitapları basılıyor. Ancak dünyanın diğer köşelerinde tanzimatlar yapılırken veya en azından denenirken, Çinlilerin karşılaştığı dehşet, büyük ölçüde göz ardı edilmeye devam ediyor.

Popüler İçerikler

Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
23.10.2019

Bunlardan daha kötüsünü çin denen terörist ülke Uygur Türklerine yapıyor. Bizim ülkemiz de dahil bütün dünya üç maymunu oynuyor.

23.10.2019

Insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabiliyor aklım mantığım almıyor bir bebek ağladığında bile canım yanarken onca insan katlediliyor. Kadınlara iğrenç bir sekilde tecavüz ediliyor. Zaten bir savaş oldu mu bundan en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Şu an bile savaş olursa yine kadınlar tecavüze uğrar. Kadın olmak çok zor..

24.10.2019

Sistematik duyarsızlaşma baş gösteriyor. kişi bir süre süre sonra muhakeme yeteneğini kaybediyor.. Bunun yanı sıra kişi eğer güçlü olan taraftaysa güç zehirlenmesi yaşayarak akıl ve mantık sınırlarından tamamen çıkabiliyor. her şey sadece ilk çatışmayla başlıyor

23.10.2019

İnsan olarak soyumuzdan nefret etmemin bir sebebi de bunlar... Açık ara yeryüzündeki en vahşi organizmayız :(

TÜM YORUMLARI OKU (23)