Tarihin En Büyük Sorusunu Yanıtlıyoruz: Ex’ten Next Olur mu?

Hepimizin yıllardır üstüne konuştuğu, kimimizin denediği o soruyu artık yanıtlıyoruz: Ex'ten next olur mu? Bakalım gerçekten eski sevgililerle yeniden ilişkiye başlamak mantıklı mı yoksa değil mi?

Hepimizin bir dönem karşılaştığı, kendisine veya arkadaşına sorduğu bir soru vardır: Ex'ten Next Olur mu?

Türkçe meali eski sevgili ile yeniden barışılarak bir ilişkiye yelken açılır mı olan bu sorunun cevabı net olarak bir türlü bilinemiyor ve büyük tartışmalara yol açıyor. İşte ex'ten next olur mu inceliyoruz!

Ayrıldıktan bir süre sonra başlayan yeniden konuşmayla hemen akıllara gelen "Eski sevgiliyle barışılır mı?" sorusu biraz daha ilişkinin gidişatı ve neden bittiği ile alakalı.

Tabii ki insanların birbirleri ile yeniden konuşması, barışması ve birbirlerini affetmesi oldukça değerli ve güzel bir şey ama konu ilişkiye gelince işler biraz karışıyor...

Öncelikle eski sevgili ile yeniden barışma gündeme geldiyse ilişkinizin neden bittiğini gözden geçirmekte fayda var.

Çünkü bu zaten aranızdaki ilişkinin gidişatını ve tarzını gösteren bir şey.

Eğer ilişkinizde gerçekten mutluysanız ve tamamen uzaklık, aile veya başka dış sebeplerden ayrıldıysanız ve bu süreçte şartlar değiştiyse eski sevgilinizle barışmayı masaya yatırabilirsiniz.

İlişkinizin geçmişini düşündüğünüzde gerçekten sorunsuz, birbirinize zarar vermediğiniz, birbirinizi üzmediğiniz bir ilişkiniz olduysa eski sevgilinizden belki next olabilir ama tabii başka konular da var.

Öncelikle ayrılığın üstünden kısa bir süre geçtiyse ayrılma sebebinizi etkileyen durum her ne olursa olsun değişmemiş olabilir.

Değiştiğini düşünmek ve buna göre davranmak oldukça ütopik olabilir. Eğer zaman geçtiyse birbirinizle yeniden anlaşıp anlaşamayacağınızı, aynı noktada olup olmadığınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

Eğer ilişkinizde kızgınlıklar, kavgalar, öfke ve kıskançlık gibi durumlar varsa bu ilişkiye yeniden başlamadan bu durumların ve kişilerin değişip değişmediğini ölçmek gerek.

Çünkü bu durumlar kolay kolay değişmez ve siz yeniden ilişkiye başladığınızda karşınıza çıkabilir. Bunun sonucunda da tıpkı önceki birlikteliğinizdeki gibi aynı sorunları yaşayarak ilişkinizi yine sonlandırmak zorunda kalabilirsiniz...

Eğer ilişkiniz aldatmadan dolayı bittiyse aranızdaki güven problemlerini çözmek normale göre daha zor bir hal alır ve bu da ilişkinize yansır.

Aldatan kişinin yeniden aldatabileceği düşüncesi ilişkiyi olumsuz etkiler. Aynı zamanda aldatmak ilişkiye en fazla zarar veren eylemlerden biri olduğu için genellikle aldatma ile biten ilişkilere yeniden başlanılması tavsiye edilmez.

Bir de eski heyecan ve duygu yoğunluğunu yaşayamama ihtimali de bulunur.

srv.onedio.com

Siz eski güzel günlerinizi düşünürken belki de sadece olumlu olanlara odaklanırsınız. O heyecanı ve uyumu özlersiniz ama bazı şeyler bittiği için hiç o tonu ve heyecanı yakalayamama ihtimaliniz de vardır.

Yine de eski sevgiliyle görüşmeye başladıysanız burada duygularınızı dinlemeniz ve geçmişe ışık tutmanız önemli.

Sonuçta bu ilişkiye başlayıp başlamama kararını sizin vermeniz gerekiyor. Bu noktada ona mesaj atmadan veya karar vermeden önce duygularınız ve yaşanmışlıklarınız ile düşünmek doğru bir adım olabilir.

"Ex'ten Next Olmaz" lafı herkes için geçerli olmasa da yeni vücutlar keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak ve yeni ilişkilere yelken açmak da ayrı ve güzel bir seçenek.

Bunu unutmadan hayata devam etmek ve ilişkileri değerlendirmek oldukça önemli. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu