Tarihin En Büyük Atlas Okyanusu Kasırgası: Florida'da 6 Milyon Kişi Irma'dan Kaçıyor

ABD'nin Florida eyaleti tarihin kayda geçen en şiddetli Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma'ya hazırlanıyor. Kasırga şu an geçtiği birçok bölgeyi yerle bir etti. Eyalette ise yaklaşık 6 milyon kişi için tahliye kararı verildi, otoyollar kitlendi, ATM'lerde paralar tükendi ve akaryakıt sıkıntısı baş gösterdi. Kasırga geçtiği ülkelerde 24 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Kasırga şimdiye kadar Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Karayip'teki birçok ada ülkesini etkiledi.

Irma, Küba'nın on yıllardır gördüğü ilk 5 şiddetinde kasırga oldu. Başkent Havana'daki BBC muhabiri Will Grant, adanın kentleri ile taşrası arasındaki iletişim hatlarının hasar gördüğünü ve bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığını aktardı.

Reuters yaklaşık 50 bin turistin Küba'yı terk ettiğini, kuzey sahillerindeki otellerin bomboş olduğunu bildirdi.

Tahrip gücü yüksek olan kasırgada rüzgarın hızı saat 250 km'yi aşıyor 👇

Görsel: BBC Türkçe

Kasırganın büyüklüğü ise neredeyse Fransa kadar.

Saatte 297 Kilometre Hızla Yaklaşan Irma Kasırgasının Uydu Görüntüleri Yayınladı

Ürkütücü tablo karşısında Florida'da yaklaşık 6 milyon kişi için büyük bir tahliye kararı alındı.

Kasırganın güzergahında bulunan başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi.

Sığınaklarda ise bir milyon kişinin kalabilmesi için hazırlıklar yapıldı.

Virgin Adaları'nın Irma kasırgasında yaşadığı yıkım drone ile görüntülendi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Başkan Trump'ın da 'kesinlikle yıkıcı potansiyeli olan bir fırtına' dediği Irma'nın tahmini yolu 👇

Kaynaklar: BBC Türkçe / DW / AA

Ayrıca bakınız 👇

'Irma' Florida’yı Yıkıp Geçiyor: Sosyal Medyadan Videolarla Kasırganın Korkutucu Yüzü

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
10.09.2017

bu daha iyi zamanlari olabilir. keza kuresel isinma ile olusan fazladan sicakligi buyuk oranda okyanuslar emip, derinlerine gomdu. simdiye kadar kuresel isinmanin etkisini cok fazla hissetmememizin nedenide buydu. bu buyuk kasirgalari besleyen ana gucde deniz suyunun yuzeyinin asiri isinmasi. sudaki isi nemle beraber yukari yukselerek genis okyanus alaninda buyuk kasirgalar yaratiyor. eskiden bir kasirga olustugunda deniz suyunuda hareket ettirdiginden derinden soguk su gelip kasirgayi besleyen gucu kesiyordu. su an sadece yuzey degil, altindaki suda sicak. bu yuzden sogumuyor, gucunu kaybetmeden kasirgayi surekli besliyor. ust uste guclu kasirgalarin olusmasinin nedenide bu. amerikanin kuresel isinmayi yok sayan bir baskani secmesinin hemen uzerine bu olaylarin siddetlenmesi sanki doganin direk cevabi gibi.

Pasif Kullanıcı
10.09.2017

haci sen yurtdisinda mi yasiyon?

10.09.2017

Tanrı'nın cevabı bu olmamalı.Eğer öyleyse Tanrı Şeytan'dan daha kötü.Doğal afetler zengin,umursamaz,sömürgeci kısma etki etmez,tabi dışarıda bulunma şanssızlığına düşmemişlerse.Olan evsize,kıt kanaat geçinene,aldığı evin parasını 25 yılda zor ödeyebilene olur.Onu da gelir bir kasırga/deprem/sel yıkar.Tüm anıların,ailen darma duman olur ve o yıkılan evinin parasını hala ödemeye devam edersin.Tanrı'nın gazabı her zaman güçsüzü,zayıfı vuruyor.(Bu yazı bunun hala Tanrı'nın işi olduğunu sanıp gülücük,kalp atanlara ithafen yazılmıştır,gerçi okuyacaklarını da sanmıyorum ya,neyse)

10.09.2017

Ağzına sağlık.. Şu an orada can verenlerin çoğunluğu maddi durumu yetmediği için, başka eyalete geçemeyen insanlar.. Buna Tanrı'nın yıkımı olarak bakanların, görmediği o kadar çok şey var ki.. Öz abim yıllardır orada ve ondan dinlediklerim çok acı..

10.09.2017

Doğanın gücü karşısında aciz kalan insanlar. Biz bu gezegene yani evimize saygı duymayan tek canlı türüyüz bu gezegenin tüm dengelerini 250 yılda altüst ettik var olan canlı türlerinin %60'tan fazlası bu yıllar içinde yok oldu şimdi insanlık ektiğini biçiyor bunun gibi 5. kategori tayfunları daha çok göreceğiz.

TÜM YORUMLARI OKU (38)