Tarihin En Büyüğü Olacak: Donanma 100 Gemiyle Boğaz’a Çıkacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023’te, Türk Deniz Kuvvetleri tarihin en büyük resmi geçit törenini düzenleyecek. Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların da yer alacağı geçit törenini, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu sevk ve idare edecek.

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı'nda resmi geçit yapacak.

"100'üncü Yılda 100 Gemi" adı verilen resmigeçide, TCG Anadolu, TCG Nusret'nin yanı sıra 11 fırkateyn, 10 denizaltı, 4 korvet, 4 karakol gemisi, 17 hücum bot, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 6 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemisi, 18 yardımcı sınıf gemi ile 4 atak botu katılacak.

Türk donanmasının Cumhuriyet tarihinde gerçekleştireceği en büyük ve kapsamlı geçit töreninin sevk ve idaresi, TCG Anadolu'da bulunacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu tarafından gerçekleştirilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 ve F-4'lerin bulunduğu 14 uçak da resmigeçit sırasında gemilere eşlik edecek. 1. Ordu Komutanlığından da geçiş sırasında 101 pare top atışı gerçekleştirilecek.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Albay Gökçen Fırat Kimdir? TSK'nın İlk Kadın Amirali Albay Gökçen Fırat Oldu

Popüler İçerikler

Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
28.10.2023

Bütün donanmayı yığın oraya az gelir, öyle bir gün. Yeri göğü yıkın, bütün dünya inlesin.

28.10.2023

korktun mu ?

28.10.2023

Geçmiş yıllara bakarsanız Bayram törenlerinin nerdeyse hepsi bir şekilde iptal edilmişti. Herşeye ve onlara rağmen böyle manzaralar görmek onur verici. 💯. yılımız kutlu ve mutlu olsun nice 100. yıllara 🇹🇷🇹🇷

28.10.2023

Bazı arkadaşlar herşeye ve akpye rağmen bu gösteri yapılıyor yazmış. Bir akıllı da çıkıp dememiş ki istese akp bu gösteriyi de iptal ederdi ama etmedi, çünkü AKP bu ülkenin düşmanı değil. Akpyi destekleyenlerde bu ülkenin düşmanı değil. Ben yazayım, farklı bakış açısına ve dünya görüşüne sahip olabiliriz, evet akpnin tonla yanlışı var, ama kalkıpta bizi hain görmeyin, böyle şeyler yazmayın. Toplumuz zaten bir çok noktada parçalanmış halde, nice yüzyıllar görmek istiyorsak birbirimize düşmanlık yapmak yerine ortak noktalarda buluşmalıyız. Yoksa Allah korusun iç savaş bile bu ülkenin geleceğinde bir ihtimal olarak kalır. Hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun, Allah nice yüzyıllar göstersin.

28.10.2023

en aklı başında yorum.. tebrikler..

TÜM YORUMLARI OKU (27)