Tarihin En Başarılı Kişilerinden 2019'da Hayatınıza Kolayca Uygulayabileceğiniz Altın Alışkanlıklar

Çoğumuz başarılı sanatçıların, düşünürlerin ve liderlerin mükemmelliğe nasıl ulaştığını merak ederiz. Tam olarak neyi doğru yaptılar? Ve biz de onların ayak izlerinden gidersek, benzer sonuçlar görebilir miyiz? 

İşte Mentalfloss da bu yüzden, tarihin en başarılı isimlerinin sabah ilk iş neler yaptıklarını, güne nasıl bir kafayla başladıklarını derlemiş. Biz de sizlerin 2019'a sağlam bir giriş yapmanız için derledik!

Başarı tesadüf olabilir mi? Yoksa bazı insanların ortak alışkanlıklarından bir ders çıkarabilir miyiz?

Benjamin Franklin, düzen, tutumluluk ve adalet gibi konular da dahil olmak üzere kendisi için ortaya koyduğu 13 kurala kesinlikle bağlı kalmıştı.

Aynı titizlik ve disiplini gün içinde de sürdürmeye özen gösteriyordu. 

Franklin her sabah saat 5'de kalkar ve kendi kendine “Bu gün ne işe yararım?” derdi. 

Otobiyografisinde, sabah planını şöyle anlatıyor: 

“Kalk, yüzünü yıka ve Güçlü İyiliğe odaklan. Günün işlerine bak, çözülerini bul. Elindeki işlere bak ve kahvaltını yap.'

Fransız yazar Voltaire sık sık sabahları yatağında çalışmaya başlardı!

Voltaire'in hayatı boyunca kaleme aldı 50'den fazla oyunun, yatağının rahatlığı içinde kurgulandığını biliyor muydunuz? 

Fakat bu tembellikle uzaktan yakından ilgili değildi. Hatta aksine Voltaire günde 18 saate kadar çalışıyordu. Buna bol bol tükettiği kahvenin de katkısı olmuştu!

Aynı şekilde, İngiliz şair Edith Sitwell de sık sık yatağında çalışırdı ve bir kez şöyle demişti; 

'Her kadın haftada bir günü yatakta geçirmelidir.'

Winston Churchill ise her sabah, kahvaltı yapar, purosunu içer, gazete okur ve çalışanlarını yatağından yönetirdi.

Sabahları kendinizi şımartacak bir şeyle güne başlayın!

Sabahları sizi neşelendirecek, enerji verecek bir hareketle başlamak gününüzün iyi geçmesine yardımcı olacaktır. 

Sigmund Freud her sabah meşhur berberine gider ve sakalını kestirirdi. Napolyon sabah banyosuna lavanta yağı döker, Mozart ise sadece giyinmek için 1 saat vakit harcardı. 

Kendinizi fiziksel olarak şımartmaya vakit bulamasanız bile her sabah, yapmaktan hoşlandığınız bir şey için, bir podcast dinlemek, koşu yapmak veya bir fincan kahve yudumlamak için zaman ayırmaya çalışın.

Charles Darwin güne bir yürüyüş ile başlamanın en güzel örneğiydi!

Darwin, bu yürüyüşler sırasında, çoğu zaman yanında köpeği ile birlikte günün bilimsel sorularını ele alıyordu. 

Beynin motor ve duyusal bölgelerini harekete geçirdiği için belirli egzersiz türleri - özellikle de az düşünmeyi gerektiren egzersizler - bizim için oldukça faydalıdır. Bu tip hareketler, yeni fikirlerin akışını teşvik etmede oldukça etkilidir.

Georgia O'Keeffe de benzer şekilde gün doğarken yatakta çayını içer ve sonra New Mexico mahallesinde dolaşmak için dışarı çıkardı.Hatta yanına çıngıraklı yılanları kovalamak için her zaman bir baston aldığı söylenir.

Yürüyüş size sıkıcı ya da ağır geliyorsa ünlü İsviçre asıllı Fransız mimar Le Corbusier gibi egzersiz yapın.

Le Corbusier sabah 6'da kalkar ve 45 dakika boyunca spor yapardı. 

İngiliz mizah yazarı P.G. Wodehouse'un benzer bir rutini vardı ve sabahları evinin terasında spor yapardı. 

Eğer bu fiziksel etkinlikler ilginizi çekmiyorsa, kendinize yapacak başka bir aktivite uydurabilirsiniz. Önemli olan kan dolaşımını arttırmak ve güne zinde başlamak!

Moby-Dick yazarı Herman Melville gibi sabahları doğayla haşır neşir olabilir ya da ellerinizi kirlettiğiniz bir aktivite yapabilirsiniz.

Moby-Dick yazarı Herman Melville, 1850'de, batı Massachusetts'te 160 dönümlük bir çiftlik ve çiftlik evi satın aldı ve buraya Arrowhead adını verdi. 

Tüm ilgisini bu çiftliğe veriyor ve atlarını ve ineklerini beslemek için sabah saat 8.00'de kalkmaya bayılıyordu. İşte bu dönemden sonra kendine kahvaltı hazırlamaya ve yazmaya başladı. 

Harika Oz Büyücüsü'nün yazarı L. Frank Baum da sabah saat 8'de kalkar, kahvaltı yapar, sonra ödül almış krizantemlerine bakmak için doğrudan bahçesine giderdi. Evine ve bahçesine Ozcot adını vermişti.

Meditasyon, sessizlik ve sakinlik... Tıpkı aydınlanma dönemi filozofu Immanuel Kant'ın her sabah yaptığı gibi!

Biyografisini yazan Manfred Kuehn'e göre, Kant her sabah saat 5'te uyanır, bir ya da iki fincan açık çay içer ve sessizlik içinde meditasyon yaparken piposunu içerdi.

İşte her sabah kalkar kalkmaz o gün hakkında endişe duymaya başlıyorsanız, Kant'ın bu yöntemi sizin için de faydalı olabilir.

Zihninizi tetikleyecek başka aktiviteler de var!

Jane Austen, ailenin diğer fertleri uyanmadan önce sabahları piyano çalardı. İngiliz-Amerikan şair W. H. Auden bir bulmaca ile güne başlardı.

John Quincy Adams'tan Theodore Roosevelt'e kadar birçok siyasi lider, sabahları ilk iş olarak kitap okurdu. Çünkü okudukları içerik her ne olursa olsun, okumanın beynin yakıtı olduğunu ve bilginin güç anlamına geldiğini biliyorlardı.

Popüler İçerikler

6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
Köylü Fenomenlerin İçerik Kavgası Tartışma Yarattı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Trabzonspor Derbisi Öncesi Kritik Açıklamalar!
YORUMLAR
21.01.2019

Saat 6 kalk. Köpeği gezdir. Eve gel hazırlan, Çocuğu hazırla. Ananesine bırak. Servise yetiş. Geldiğim nokta... Bir boka yok ortada

22.01.2019

Maddi durumları iyiydi galiba...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ