Tsunamiden sonra tüm Dünyadan toplam 14 milyar dolar yardım parası toplandı. Ayrcıa Avrupa, Amerika, Avustralya gibi bölgelerden birçok sivil toplum örgütleri bölgeye sağlık, kurtarma, gıda yardımı amaçlarla ulaştılar. (Türk Kızılayı da bölgede ciddi yardımlarda bulunmuştur.) Bölgedeki ülkelerin ekonomisi tsunamiden sonra mahvoldu. Geçiminin çoğunu balıkçılık ve turizmden kazanan bu şehirler ve bölgelerde ciddi şekilde turist azalması meydana geldi ve birçok balıkçılık altyapı ve ekipmanları, botları, limanları yok olduğu için balıkçılık da büyük darbe yedi. Tsunami bunun dışında bölgede çok büyük çevresel zararlara yol açtı. Bölgedeki bitki örtüsü, kara hayvanları popülasyonu, balık çeşitliliği, ağaç nüfusu, tarım(mango, pirinç, muz) büyük ölçüde yok oldu. Ayrıca bölgenin tatlı su kaynakları da tamamen okyanus suyuyla karışıp içme suyu kıtlığı başladı.
çok felaket bi durum. Kaçmak imkansız . O gemiler nasıl saniyede kayboldu plajdaki tek başına adam zaten kaçamayacam dedi bıraktı kendini suya çok korkunç görüntüler
şiddet ve büyüklük terimlerini karıştırmayalım. şiddet; depremin neden olduğu yıkım ve tahribatı derecelendirmek için kullanılır ve rakam ile (roma rakamı örneğin) numaralandırılır. büyüklük ise deprem sonucu ortaya çıkan enerjinin matematiksel ifadesidir. sık tekrarlanan bir karıştırma durumu olduğu için belirtmek istedim, yukarıda ifade edilen şeyler depremin büyüklüğü ile ilgilidir.