Tarih Meraklıları Buraya! Okuduktan Sonra Yok Artık Diyeceğiniz Dünya Tarihinden 99 İlginç Bilgi

Okurken hem şoke olacağınız, hem eğleneceğiniz, hem de ufkunuzu açacak dünya tarihinden 99 ilginç bilgi ile karşınızdayız. İyi okumalar...

1. Dünya Savaşı esnasında bir mesaj güvercini, bir ayağını ve gözünü kaybedip göğsünden vurulmasına rağmen mesajı ulaştırmıştır. Ve bu mesaj 194 askerin hayatını kurtarmıştır.

5. 1921 yılındaki kıtlık sırasında Rus köylüler, insan yemek zorunda kalmıştır.

10. 1900'lü yıllarda, parasını ödediğiniz taktirde camınıza uzun bir çubuk yardımıyla vurarak sizi uyandıran kişiler vardı.

15. 1843 yılında İngiltere'de, hizmetçilerin yatak odası fotoğraftaki gibiydi.

20. Bavyera'daki Roma Katolikleri, 1740 yılında Pug'ın Emri adlı gizli bir topluluk kurdu. Bu topluluğa katılan bütün yeni üyeler, içeri girmek için köpek tasmaları takıyor ve kapıda kaşınıyorlardı.

25. Suçluları cezalandırmak konusunda acımasız yöntemler izleyen ülkelerden biri de Moğolistan'dı. Moğolistan'da 20. yüzyılın başlarına kadar, suçlular ceza olarak bir tahta kutu içinde kilitli kalıyor ve bazen de açlıktan ölmeye bırakılıyorlardı.

30. William Henry Harrison, ABD tarihinin en kısa dönemli başkanıdır. Başkan olduktan iki ay sonra soğuk algınlığına yakalanan Harrison, kısa bir süre sonra öldü. Doktorların da Harrison'ın ölümünde büyük payı vardı; zira tedavi olarak sülük, afyon ve yılan kökü gibi eski yöntemleri kullanmışlardı.

35. V. yüzyılda Avrupalılar, hastalıklarını iyileştireceklerine inandıkları için ceset yerlerdi.

40. Beethoven'ın hem sağır olmasının, hem davranış bozukluklarının ve hem de ölümünün sebebi aslında Cam Armonika denilen bir müzik aletiydi!

45. 'Deli Petro' olarak da bilinen 1. Petro, karısıyla aşığını idam ettirdikten sonra kesik başlarını alkol dolu kavanoz içerisinde karısının odasında saklamıştır.

50. 1900'lü yıllarda sırtında sepet olan kadınlar, iş adamlarını gidecekleri yerlere kadar sırtlarında taşıyorlardı.

55. Antik Yunan'da insanlar doğal bir doğum kontrol tedbiri olarak vajinanın içine yarım limon yerleştirirlerdi.

60. Batı Amerika'da kovboylar 'kovboy şapkası' olarak bildiğimiz şapkayı takmıyordu. O zamanın tercihi genel olarak melon şapkalardı. Kovboy şapkaları Amerikan İç Savaşı sonrasındaki ağır pazarlama taktiklerinden sonra değişmişti.

65. 19. yüzyılda doktorlar histeriden muzdarip pek çok kadını tedavi ediyordu... Histeri, huysuzluk, gerginlik, asabiyet ve sorun çıkarma eğilimi ile kendini gösteren bir hastalık olarak biliniyordu. Tedavisi ise doktorun kadın hastayı eli ile uyararak orgazma ulaştırmasıydı. Doktorlar bu işten yorulduğunda, vibratörü icat etmenin vakti gelmişti.

70. Norveç bayrağının içinde Endonezya, Polonya, Hollanda, Finlandiya, Fransa ve Tayland olmak üzere tam 6 farklı ülkenin bayrağı vardır.

75. Romalı kadınlar arasında saç boyama oldukça yaygındı. En başta fahişelik göstergesi olarak kabul edilen boyalı saç, İmparator Claudius’un üçüncü eşi Messalina’nın çabaları sonrası normal olarak kabul edilmeye başlandı. Bu normalleşme hareketi sonrası boyalı saç Romalı kadınlar arasında hızla yayıldı.

Her gruptaki doksan dokuz adam bir araya bağlanmış ve tek gözlü adam da onları evlerine geri götürmüştür.

80. Bizans ordusu savaşlarda korkunç bir sıvı kullanmıştır. Gemilerdeki depolardan hortumlarla diğer gemilere püskürtülen bu sıvı, deniz suyuyla temasa geçtiğinde yanmaya başlamaktadır ve söndürülmesi çok zor bir yangın yaratmaktadır.

Bizanslılar tarafından içeriği çok iyi saklanan sıvı, şu anki tahminlere göre naftalin, sülfür, lityum, potasyum, metalik sodyum, kalsiyum fosfat ve petrol bazlı idi. Diğer uluslar da bu sıvıyı üretmeye çalıştı ama kendi gemilerine de zarar verme durumu bu stratejiden vazgeçirdi.

Tabii bu konu, hâlâ tarihçiler tarafından tartışılıyor.

85. Birleşik Krallık'ta atların ve eşeklerin özel pasaportları vardır.

90. Hitler'in ilk ölümden dönüşü henüz 4 yaşındayken yaşandı. İsmi bilinmeyen bir gölde boğulan küçük Hitler söylenenlere göre bir rahip tarafından kurtarılmış. Eğer rahip olmasaydı tarihin akışı çok farklı gelişebilirdi.

95. Orta Çağ Avrupa’sında hayvanlar da suçlarından dolayı yargılanırdı ve genellikle ölüm cezası alırlardı.

Sizlerin de bunlara benzer bilgileri var ise, yorumlara bekliyoruz...

👇🤗👇

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Fenerbahçe Final Four’a Doğru: Salonda Büyük Şov
YORUMLAR
20.09.2018

#78 deki bizans imparator 229 sene mi yaşamış demek istiyorsunuz.

20.09.2018

Hakketten ha, o adam aynı zamanda gelmiş geçmiş en uzun tahtta kalan adam oluyo. Acaba ölünce yerine kimseyi bulamayıp iskeleti tahtta tutmaya devam mı ettiler... 😁

20.09.2018

içerik iyi güzelde. foto çok az :)

20.09.2018

78 yanlış bilgii 960’tan 15 aralık 1025’e kadar hüküm sürmüştür kendileri

TÜM YORUMLARI OKU (16)