Tamponlara Vergi Uygulamasına Tepki Olarak Londra'nın Ortasında "Regl Patlaması" Yaşayan Kadın

Kadınların her ay ağrısını, sancısını çektiği regl dönemi bu yüzyılda bile toplumsal bir tabu olarak görülüyor. Bu duruma tepki ise yine kadınlardan geldi. Özellikle tamponların lüks olarak görülüp adaletsizce vergilendirilmesi Londra'da bir gösteriye neden oldu. Detayları sizler için Unilad'dan derledik.

Regl olmak toplumsal tabuların başında geliyor. Neredeyse kimse bu konu hakkında konuşmazken, kadınların çok azı regl olmayı seviyor.

Ama hayat böyledir işte ve regl olmak kadın olmanın son derece doğal bir halidir. Son zamanlarda nüfusun yarısını oluşturan kadınlar her ay tamponların lüks nesneler gibi vergilendirilmesi nedeniyle zorluk yaşıyorlar. 

Bu gibi tuhaf gösterilerde ve şakalarda karşımıza çıkan Trollstation grubunun bu seferki olayı ise sosyal bilinci yükseltmek ve regl olmanın lüks ile alakası olmadığını göstermek!

Videoda öncelikle şıkır şıkır giyinmiş bir kadın görünüyor. Oyuncu Amina Maz, Londra sokaklarında "lüks" bir tampon arayışıyla yürüyor.

Video, kadınların kanamalarını durduramamaları ve feministler eğer kendilerini tutamamaya devam ederlerse sürekli ama sürekli vergiye tabii tutulmaları gerektiğini düşünen 19 yaşındaki Ryan Williams'a cevaben çekildi. 

'Görüyorsunuz, erkekler bunu yaşamak zorunda değiller! Siz erkekler çok şanslısınız. Biz kadınlar gibi değilsiniz, biz bunu her ay yaşamak zorundayız.'

Amina, Oxford Meydanı'nda sahte kanı ortaya bırakmadan önce regl sancılarını çığlıklar içerisinde taklit ederken 'Kaslarıma kramp giriyor.' diye bağırıyordu.

Yoğun trafik gürültüsünün ve Londralıların seslerinin ortasında Amina "Siz lanet olası erkeklerden nefret ediyorum!" diye bağırdı.

Bazıları ağızları beş karış açık bir halde izlerken, bazıları da 'Regl oluyor!' diye bağırarak güldüler. Yalnızca oradan geçen bir kişi kadına yardım etmek için durdu.

Regl olmanın kadınlar için utanılacak bir şey olmadığı anlaşılana kadar böyle tepkileri daha çok göreceğiz gibi...

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
YORUMLAR
26.02.2019

Erkeklerden nefret ediyorum diye bağırıyor (ne alakaysa) Buna çıkıp erkek düşmanı diyince bu sefer gerçek feminizm bu değil diyorlar. Sokak ortasında tabiri caizse iğrenç bir şey yapıyor ancak bu ona kalırsa normal bir tepki, çünkü regl'den utanmamalıyız?? Lan beyinsiz regl den utanan yok sadece mahrem bir şey bu. Tuvalete çıkmak da doğal ve herkesin malumu bir eylemdir. Peki sen dikkat çekmek için eteğini sıyırıp orta yere sıçarsan bunun adı ne olur? Ben söyleyeyim, İĞRENÇLİK..

26.02.2019

Bunun utanılmayacak bir şey olması bu kadar ortalığa serilmesini gerektirmiyor. Boşaltım da doğal cinsellik de doğal ama ortalığa s...mıyoruz dimi.

01.03.2019

Salak feminaziler kadınları yanlış temsil etmekte sınır tanımıyor yine.Tamponlara gelen vergiyle erkeklerin ne alakası var? Ayrıca atar damar patlamış gibi regl mi olunuyomuş mübarek bir metreye kan fışkırta fışkırta gitti.Ben de bir kadınım fakat bu video iğrenç.Kimse sokağın ortasına boşalmıyor veya sıçmıyorsa sen de bunu yapamazsın.Çünkü akıttığın kutsal su değil pis artık kan.

29.09.2019

o vergileri koyanlar erkek olduğundandır nasıl bu ülkede kürtajı yasaklayanlar da erkekse...

TÜM YORUMLARI OKU (38)