Talihi Çabuk Değişti: MultiVersus Oyuncularının Yüzde 1'i Oyunu Oynamaya Devam Ediyor

Henüz yakın bir zamana kadar Steaim'in en çok oynananlar listelerini altüst eden MultiVersus oyuncularının yüzde 99'unu kaybetti. Çıkışının üzerinden bir yıl bile geçmemiş olan oyun popülerliğini çabuk kaybetti.

Pek çok sevdiğimiz yapımda favori karakterlerimizi kıyasıya bir dövüş için bir araya getiren MultiVersus'u çok sevmiştik.

Oynaması tamamen ücretsiz olan oyun yayınlandıktan sonra haftalarca Steam'in en çok satanlar listesinden de düşmemişti. Müthiş bir popülerliğe erişen yapım skalasını da her geçen gün daha da büyütüyordu.

Öyle ki MultiVersus çıkış yaptığı ay içerisinde 20 milyon oyuncuya ulaşmıştı.

Elbette bunda düşük sistem gereksinimlerinin ve oyunun tamamen ücretsiz bir şekilde çıkış yapmasının payı büyük. Yine de MultiVersus'un altın günlerinde ne kadar popüler olduğunu anlamak için iyi bir örnek.

Ancak MultiVersus'un o altın günleri geride kaldı.

Bir zamanlar listeleri altüst eden, milyonlarca oyuncuya ulaşan yapımın oyuncu sayısında ciddi bir düşüş var. Öyle ki oyuncularının %99'u MultiVersus oynamayı bırakmış vaziyette.

Bu düşüşün arkasında oyuncuları hayli kızdıran bazı sebepler olabilir.

Çıkış yaptığı ilk ayda tam 5 yeni karakteri oyuncularına sunan yapım sonrasında gazdan ayağını çekti desek yeridir. Oyuncular ikinci sezonda yalnızca bir yeni karakterle tanıştılar. Oyunun üçüncü sezonu ise geliştiriciler tarafından oyunculara mevcut görevlerini tamamlamaları için daha fazla zaman vermek bahanesiyle ertelendi. MultiVersus'un bu düşüşü sahiden oyuncuların geliştiricilere bir tepkisi mi, yoksa oyunun vadesi mi doldu bunu hep birlikte göreceğiz.

İlginizi Çekebilir

Deprem İçin Bağış Toplayan Yayıncı iShowSpeed Türkiye Tek Yürek Yayınına da Bağış Yaptı
Tam 1 Yıl Sonra Müjde! Horizon: Forbidden West PlayStation Plus Oyun Kataloğuna Geliyor
Nihayet Karşımızda: PlayStation 5 Özel Oyunu Returnal PC İçin Çıkış Yaptı

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi