Taliban, Kadınların Yanlarında Erkek Olmadan 2 Gün Seyahat Etmesini ve Müziği Yasakladı...

Afganistan'da şeriatçı Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede müzik ve kadınların yanında erkek olmadan seyahat etmesi yasaklandı... 

Sputnik'te yer alan habere göre, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, örgütün 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmesi sonrası Batı medyasına ilk röportajı verdi. Müstakbel Enformasyon ve Kültür Bakanı gözüyle bakılan Zabihullah Mücahid, ABD'nin The New York Times gazetesine, Taliban yönetimi altında hayatın nasıl olacağını ana hatlarıyla anlattı.

'Kadınlara getirecekleri yeni erkek vesayet sistemini, evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını, okula, işyerine, üniversiteye ya da hastaneye giderken geçerli olmayacağını' aktaran Taliban Sözcüsü, kadınların iş hayatına geri dönmelerine izin vereceklerinden, ama bunun için başlarını örtmelerinin şart olduğundan söz etti.

Mücahid, salı günkü basın toplantısında, kadınlara yeni kurallar netleşene dek evden çıkmamalarını söylemelerini 'Güvenlik güçlerimiz kadınlarla muhatap olma konusunda eğitim almamıştı, bazıları kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor. Bu karar kadınların kötü muamele görmesini engellemek için' diye açıklamıştı.

Mücahid, NYT'ye, müzik yasağının geri getirildiğini açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
26.08.2021

Gerçek islam nerde lan, Afganistan değilse, Arabistan değilse Türkiye değilse nerde yani? Herkes islamı eğip büküp kendine göre uydurmaya çalışıyor senelerdir. Kardeşim miras hukukundan, kölelikten, kadının 2. sınıf olmasına, kafirlerin öldürülmesi gerektiğine kadar dinin kuralları belli yersen. Yemezsen müslüman olmayıvereceksin. Bir doğrunuz olsun ya olduğu gibi kabul et, hiç olmazsa inancını savunuyor diyelim yada kıvırma. İslam bu yani talibandır suudi arabistandır uyguluyor zaten olması gerekeni. Siz gece gündüz kendi anadilinde kuran okuyan bu toplumlardan daha iyi biliyorsunuz, geçiniz, mert olun azcık ya gerçeğini kabul edin yada kasmayın bu kadar. Rakı içen haram diye domuz eti yemiyor sanki içki haram değil, müslüman olan arabistanı yada kurana göre konuşan adamı eleştiriyor çelişen paradigmalar gibisiniz.

26.08.2021

Mağdur mu oldun kardeşim, keşke dediğin gibi gerisini başkasının seçimlerine bıraksanız. Ben sadece hiç olmazsa bir doğrunuz olsun dedim neden bu kadar zoruna gitti ki :) Defalarca okuduğum kitapta öyle demezken bence yanlış yerden yükleniyorsun. Kuran senin yol kitabın ona göre yaşayıp davranmak zorunda değil misin. Hem sen inancını kimliğinin bir parçası yapıp topluma dayatırken yaşam tarzına müdahale edip müslüman olmayanlara müşriklere bir ton surenin ayetlerine göre konuşurken sorun yok biz eleştirdiğimizde sorun var. Müslüman olmayandan size ne, müslüman olmayan sen ibadetini yapacaksın diye neden vergi veriyor? Bu senin gururuna hiç koymuyor mu? Keşke sizde bu gibi şeyleri dayatmak ve şiddet uygulamak yerine sadece eleştiri yapsanız dünya daha güzel bir yer olur. Taliban gibiler müslümanlığı temsil etmiyor da sen mi ediyorsun. Hem sen internette ne geziyorsun kardeşim kuranda tüm dünya müslüman olana kadar cihat diyor öyle internetten falan cihat olmaz.

26.08.2021

Biz yazı okumuştum, Ortadoğuda herşey Kadın davasıdır gerisi hikayedir diye.. ne de doğru

26.08.2021

%70 'inden fazlası taliban ve şeriat yanlısı bir millet için üzülmeye gerek yok kızmaya da gerek yok çoğunun isteği bu yönde zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (46)