'Taliban'ın İnancıyla Ters Yanımız Yok' İddiasına Hangi Seçmen Ne Karşılık Verdi?

Metropoll araştırma şirketi Türkiye'nin Nabzı araştırmasında vatandaşlara Afganistan, göçmenler ve Taliban'ın İslam anlayışı ile ilgili sorular yöneltti.

DW Türkçe'nin aktardığı sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 56,9'u İslam anlayışının Taliban'dan farklı olduğunu söylerken yüzde 22,6'sı kendi İslam anlayışı arasında fark görmediği yanıtını verdi. 

Fikri olmayan ya da bu soruya yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 20,5 oldu.

Bu soruya verilen yanıtlar siyasi parti seçmenleri arasında ise farklılık gösterdi.

Metropoll araştırma şirketinin sahibi ve yöneticisi Özer Sencar, bu soruya verilen yanıtların ayrıntılarını Twitter hesabından paylaştı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Afganistan'da Kabil Havalimanı'nı koruma talebine ilişkin yaptığı bir açıklamada 'Biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz. Bu arada tabii Taliban'ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Taliban'la da bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika'yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok, ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum' ifadelerini kullanmıştı.

👇

'Türkiye'nin Taliban'ın İnancı ile Ters Bir Yanı Yok' Diyen Erdoğan Tepkilerin Odağında
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Türk halkı göçü benimsemiyor"

Anket sonuçlarını DW Türkçe'ye değerlendiren Özer Sencar, Afgan göçmenlerin gelmesinin ekonomik ve sosyal olarak toplumda sorunların büyümesine ve üremesine sebep olacağını söyleyerek, Türkiye'de 5 milyon civarında Suriyeli göçmen olduğunu ve elde ettikleri sonuçların halkın artık daha fazlasını istemediğini gösterdiğini kaydetti. 

Türk halkının Taliban tehlikesinin farkında olduğuna dikkat çeken Sencar, 'Kaçanları kınamıyor, ama 'bize gelmesinler' diyor' değerlendirmesini yaptı.

Sencar, 'Şunu görüyoruz AK Partili seçmen de CHP'li seçmen de Afganistan'dan yeni bir göç dalgasını istemiyor. Çünkü yeterince göçmen var. Halkın buna tepkisi olacaktır ama bunun oy verme davranışına etkisi olacak mıdır, araştırmalarımız gösterecek' dedi.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
12.08.2021

bu nası sonuç böyle ya. iyi partiye bak hele. mhp içinde en az vatan haini barındıran ama bu lafı diyen erdoğanla aynı safta olmaktan da rahatsız değiller. chpde 16.4 lük oran da çok tehlikeli. bi ibnelik var bu ankette. her kim ki anlayışını talibanla aynı görüyosa buyursun afganistana yerleşsin. burada boşuna kalabalık etmesin.

12.08.2021

Çoğunun soruyu yanlış anladığını düşünüyorum. Ülke geneli adına konuşmuşlar. Evet ülke genelinde yönetimimiz bazında bakıldığında taliban tarzı yönetim hakim olmaya çalışıyor. %51 bana yeter diyen bir cumhurbaşkanımız var maalesef.. bu adam kendi gibi olmayanı istemiyor. O nedenle cumhuriyetçi yönetim yok ülkede. CumhuriyetciyMİŞ gibi bir yönetim var ama taliban gibi. Tek farkı %49 kesimi öldürmemesi. O kesme de iş vermeyerek ekonomik olarak çökertip köleleştiriyor. Başına felaket gelirse ölürse ölür diyor. Kendi kesimlerinden birileri bu kesimdekilere saldırsa öldürse ceza verdirmiyor hak görüyor.. Çünkü onlar gibi değiliz.. Bu ona oy veren %51 içinde onlar gibi olmayan da var. Onları da bir ara silkelerler.. Dolayısıyla farkımız yok talibanla

12.08.2021

Kötü yan: yönetim devam ederse afganistan 2 olarak hayata geçmeye başlıcaz.. artık bir dur deme vakti geldi. Yoksa çoğumuz ölecek! Yaşayanında çocuğu tehlikede. Günü kurtarmak bitti artık

farkhunda malikzada olayını bılenler talıbanın ne oldugunu gayet ıyı anlar dıye dusunuyorum. din bu eğip bukmeye kalkmanın alemı yok semavı dınler geldıgınden berı dunyada akan kana bakmanız yeter dınlerın ne kadar tehlıkelı hale donusebıldıgını anlamanız ıcın. avrupa yylarca bu bela ıle ugrastı ne zaman dunya yuvarlakmıs duz degılmıs kılıse yalan soylemıs dedı o gun bıraktı dını ve bu noktaya geldı dınlerın vırusten bır farkı yok ınsanların ıcını bosaltıp kukla halıne getırmek ıcın kullanılan bır oge sadece

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ