Talebin Tim Cook'tan Geldiği İddia Edildi: Apple, CEO'sunun Maaşını 49 Milyon Dolara Düşürdü

Apple, CEO Tim Cook'un, şirketteki yıllık maaşının yaklaşık yüzde 40 düşürüleceğini açıkladı. Yıllık 84 milyon dolar alan Cook'un maaşı kesintiyle 49 milyon dolara düştü.

BBC'nin haberine göre, Apple'ın maaş komitesi, Cook'un 2023 "hedef gelirini" yaklaşık 49 milyon dolar olarak belirledi.

Apple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde, 'Maaş komitesi, hissedarların geri dönüşleri ve Apple'ın sıra dışı performansıyla Cook'un gelirinin yeniden düzenlenmesi tavsiyesini dengeledi.' ifadesi kullanıldı.

3 milyon dolarlık yıllık maaşı ve 6 milyon dolara kadar ikramiyeleri değişmeyen Cook'un, şirket hisselerinden elde edeceği gelirin düşeceği belirtildi. Buna göre, 2022'de 'hedef geliri' 84 milyon dolar olan Cook için bu yıl bu rakam, yaklaşık yüzde 40 indirimle yaklaşık 49 milyon dolara düştü.

Geçen yıl tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve küresel ekonomik daralma nedeniyle Apple'ın hisse değerinde yaklaşık yüzde 20 düşüş görülmüştü.

Cook'un, şirketin hissedarlarından gelen eleştiriler üzerine, şirketten elde ettiği gelirin yıllık yüzde 40 düşürülmesini talep ettiği belirtiliyor.

Forbes dergisine göre, 62 yaşındaki Cook'un kişisel mal varlığı 1,7 milyar doları buluyor.

Apple'ın Piyasa Değeri 1 Yılda 1 Trilyon Dolar Eridi
Apple'ın CEO'su Tim Cook'un 10 Milyon Dolarlık Malikanesini Görünce Fakirliğiniz Aklınıza Gelecek!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
YORUMLAR
13.01.2023

Karısı da 10 milyon alsa 59 milyon. San Francisco gibi bi yerde yine iyi.

13.01.2023

Canan Karatay Apple'a CEO mu olmuş?

13.01.2023

Elma! Yemeyeceksiniz.

13.01.2023

Fedöcü bunlar yeğenim, ameriken uşşahları bunlar yeğenim, Lozan'ın gipgizli maddeleri yeğenim,2071'i bekle yeğenim, çalışana iş var çok şukur yeğenim, son bir kaç dane PKKlı galdı yeğenim, bahanımın soyu soylansın boyu boylansın yeğenim, hewaller geberdikce sesi cağabeeden geliyeah yeğenim, sarı dorbalar yeğenim, Reis , Ecevit gibi değel , eğik durmiyeah , dik duriyeah, oyunlarını boziyeah, artıh her masadayıh yeğenim, tüm dünyada sıhıntı var yeğenim, acan bunlar yeğenim acan, masson illüminadi yeğenim, gavur gavur bunlar!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ