Taktığı Piercing Nedeniyle YDS'ye Alınmayan Genç Kızın Yakarışı Gündemde Yankı Buldu!

YDS sınavına giriş kurallarında basit piercinge izin verilmesine karşın sınava alınmadığını belirten bir öğrenci bu durumun absürt olduğunu ve kendi deyimiyle de dediği üzere 'peçeli insanların' girdiğini ama kendisinin sınava alınmadığını ifade etti.

Bu duruma cevaplar ise çok geçmeden gelmeye başladı. Bakalım nasıl yorumlar olmuş? 👇

YDS sınavına alınmayan genç kızın tweeti;

Bazı kullanıcılar sınava girilirken çoğunlukla görevlilerin kontrol etme ihtiyacı dahi duymadıklarını ve kontrol etmediklerini belirttiler:

Bazı kullanıcılar ise görevlilerin sınava giren kişilerin peçeli veya peçesiz olmaları önemsenmeksizin birçok şekilde kontrol ettiklerini ifade ettiler:

#2

#3

#4

Birçok kullanıcı da sınava giremeyen öğrencinin haklı olduğunu ancak yaşadığı bu durumu insanların dünya görüşleri üzerinden ele almasını pek de hoş görmediklerini belirtti:

#2

Diğer kullanıcılar kurallara atıfta bulunarak aslında taktığı aksesuarın yasak olarak sayılmadığını belirtti:

Bazı kullanıcılar ise kendi yaşadıkları deneyim üzerinden ekleme yaparak sınava giremeyen öğrenciye üzüldüklerini belirtti:

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtebilirsiniz! ✍

YDS Soruları ve Cevapları Yayınlandı! YDS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2022 YDS Cevap Anahtarı...
2022 YDS Kaçta Başlayacak? Sınav Ne Kadar Sürecek? ÖSYM AİS ile YDS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama
Üniversitede Yaşadıkları Komik Olayları Paylaşarak Hepimizi Blok Dersten Çıkmış Gibi Hissettirecek 17 Öğrenci

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
10.04.2022

Peçeli,Türbanlı adayları kadın polisler bir köşede kulakları da dahil olmak üzere arıyorlar zaten. Üzgünüm ama sınava gireceğin yere hangi şartlar ile nasıl gitmen gerektiği gayet açık ve net yazıyor. Sen bunlara rağmen piercing ile sınava gidiyorsun sonra yobaz dayılar gibi.. E bunu bunu aldınız beni de alın diye yaygara koparıyorsun Aynen kardeşim islamofobi sen bu kafayla girme zaten sınava sana verecekleri kitapçık için kesilen ağaca yazık.

peçe vs demesi çok yanlış fakat kurallarda basit piercing kullanılabilir yazıyor. Kız da bu yüzden takmış yani kurallara aykırı bir durum yok. internetten aç oku.

10.04.2022

evet Islamofobi kardeşim,sınava piercing ile girilmeyeceği yıllardır bilinen ve geçerli olan bir kuraldır.kuralları okuyup girseydin sorun teşkil etmezdi. gereksiz yere provoke olmayın

10.04.2022

Sınava piercing işle girilemez diye bi kural yok.

10.04.2022

Kullandığı kelimeler ile beyin yapısının ne durumda olduğunu belli ediyor hanım efendi bu kafayla senden başarı bekleyen ailenin durumuna üzülüyorum. Sınav kurallarını bir açın okuyun sonra mağdurum edebiyatı yapın.

TÜM YORUMLARI OKU (31)