Yeni Düzenleme: Elektronik Eşyada Taksit Sayısı Arttı, Altına İlk Kez Taksitlendirme Geldi

Ticaret Bakanlığı bazı eşyalara ilişkin taksit sayılarındaki değişikliği Resmi Gazete’de duyurdu. Mobilya ve elektronik eşya satışlarında taksitlendirme süresi uzatılırken, kuyumda ilk kez taksit olanağı getirildi.

Ticaret Bakanlığının "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayarlar ile fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında 6 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek.

Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 4 aya kadar taksitlendirme imkanı tanınırken, diğer kuyum satışlarında ise taksitlendirme yapılamayacak.

Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi ile ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında taksitlendirme süresi de 18 aya çıkarıldı.

Önceki düzenlemede kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamıyordu.

Söz konusu düzenlemeden önce taksitlendirme süresi, ses ve görüntü sistemleriyle fiyatı 3 bin liranın üzerinde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin liranın altında olan televizyon satışlarında ise 9 ay olarak uygulanırken, kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamıyordu.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
22.06.2019

piyasa duruldu taakkkk taksit, piyasa canlandı taaaakkk vergi !.. anasını siktiniz ülkeninde piyasanın da ekonomininde esnafında... bırakın eski haline, millet zaten taksitle alışveriş yapıp piyasayı canlı tutuyordu. siz fatura kesenlerden vergiyi alın gerisi kolay

22.06.2019

Oynaya oynaya anasını s.ktiniz ekonominin. Bir karar verin amk. Millet vergilerden nefes alamıyor, lira değersiz. Yoksa kimse bankalara borçlanmaya, hokkabazlık yapmaya meraklı değil. Bırakın kim neyi kaç taksitle almak istiyorsa alsın. Ya da damattan, yeğenden arındırın devlet organlarını da insanlar bir nefes alsın.

22.06.2019

Milleti aptal yerine koymanın açık bir biçimi, o kadar vergilendirmeyle ekonomi mi canlanır bugün en boş paket araba 100 bin tl seviyelerinde, telefonlar vsvs almış başını gitmiş 3-4 binden başlayıp 10-11 bin tl ye kadar gidiyor! İnsanların alım gücü de yerlerde olduğu için öyle ya da böyle, eninde sonunda getirilecek o taksitler tabi ki, gelinen son durum bu...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ