Taksim'e Çelengi Vekiller Bıraktı: DİSK Başkanı Çerkezoğlu'nun da Aralarında Olduğu 25 Kişi, Gözaltına Alındıktan Sonra Serbest Bırakıldı

Taksim'de çelenk bırakmak isteyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki sendika yöneticileri ve işçilere müdahale eden polis, 25 kişiyi gözaltına aldı.

Valilik, DİSK temsilcilerinin gözaltında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıklarını açıkladı.

Taksim Meydanı'na girmek isteyen DİSK yöneticilerine izin verilmedi

1-3 Mayıs arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı tedbirleri doğrultusunda, Taksim Meydanı'na girmek isteyen DİSK yöneticilerine polis izin vermedi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, sendika yöneticileri ve birçok işçi gözaltına alındı

Polisin, aralarında DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bazı sendika yöneticileri ve  işçilerin de aralarında yer aldığı çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Çerkezoğlu: 'Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor...'

Çerkezoğlu, gözaltına alınmasının ardından Twitter'da bu paylaşımı yaptı.

DİSK temsilcileri serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, DİSK'lilerin gözaltına alındıktan sonra, ifadeleri alınarak serbest bırakıldıkları belirtildi.

Zarar görmüş çelenk ise, milletvekilleri tarafından anıta bırakıldı

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, zarar görmüş çelengin Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na bırakıldığını paylaştı.

Çelengin bırakıldığını duyuran Şık, bu paylaşımı yaptı

Sendika üyelerinin gözaltına alınmasına sosyal medyadan da tepki geldi...

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
01.05.2020

Bu vatandaşları mal denyo olmakla eleştiren bilirkişi kesilen ikiyüzlü arkadaşlar, özel izinle binlerce işçinin çalışıyor olmasını eleştiriyor mu. Her gün işe gitmek zorunda olan, yüzlercesi bir arada çalışan işçilerin durumunu eleştirdiniz mi, işçileri görmezlikten gelip korktuğunuz kadar kimseden korkmadınız. Sanki şimdiye kadar her 1 mayısta işçiler gönül rahatlığıyla taksim’e çıkıp kutlama yapabilmiş, pandemi varken işçi temsilcileri sokağa çıkarak çok ayıp etmişler ama işçiler işe gitmeye devam etsin. Çalışma arkadaşlarımız pozitif çıktığı halde çalışmaya devam ediyoruz diyen işçiler götünüzü siksin mal beyanları. İktidara ihtiyacı olmayan kendinden iktidarlı insanlar, züğürt karantinanız kutlu olsun.

01.05.2020

Tebrikler, ilk defa haksız duruma düştünüz. Sendikanın görevi her 1 Mayıs'ta taksim savaşı vermek değil, aksine işçileri savunmaktır. Virüsün kol gezdigi şu günlerde (ki kimse s.klemiyor, maskesiz dolaşan insanımsılar var ortalıkta, ama o da bu yazının konusu değil) toplu halde çelenk bırakma inadınız nedir? Yok efendim "1 mayıstraaaa özelll izinlerleee çalıştırılaann işçilleerrr" falan filan, haydi oradan. SENDİKA DEDİĞİN ZATEN BUNU ENGELLEMEK İÇİN VARDIR SÖMÜRÜLMEYİ ENGELLEMEK İÇİN VARDIR. Her maaş pazarlığında kuyruğunu sıkıştırıp açlık sınırının altını kabul eden, işçisinin tedbirsiz, saatlerce çalışmasına izin veren, sonra da aman 1 mayıs canım taksim diye gezen sözde SENDİKALAR yerin dibine batsın!

01.05.2020

ulan salgın var, sokağa çıkma yasağı var, yürüyüş yapmaya kalkışmak nedir? ne farkınız kaldı umrecilerden? zırt pırt iktidara malzeme verip duruyo gerizekalılar.

TÜM YORUMLARI OKU (22)