Taksim'deki Terör Saldırısı İçin MHP'li Bir İsmin de İfadesi Alındı

İstanbul’da 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu ortaya çıktı.

Suriye uyruklu saldırgan dün Küçükçekmece'de yapılan ev baskınında yakalanmıştı

İstanbul’un en işlek semtlerinden Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde pazar günü 16:20 sularında bomba patlatılması sonucunda altı kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yakalandığını, sorgulamada bu kişinin PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini söylediğini belirtmişti.

"Terör örgütü tarafından üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar"

Telefon kayıtlarını inceleyen Emniyet kaynakları MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombacı Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine İlhan ifadeye çağırdı. İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. 

T24’ün sorusunu yanıtlayan İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. 

İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine, 'Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından' dedi. 

İlhan, 'Nasıl bir oyun oynandı?' sorusu üzerine de 'Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum' ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Taksim Saldırısıyla İlgili İfade Veren MHP'li Başkan Konuştu: "Hattı Sahte Olarak Çıkarmışlar"
İstiklal Caddesi'nde Bombalı Saldırı: 6 Ölü, 81 Yaralı
Bombayı Bırakan Teröristin Kimliği Açıklandı

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
15.11.2022

sahte milliyetçiler iş başında. 1980 darbesinde Mhp'nin rolü ne ise, seçime kadar olacakların sorumluları da akp ve mhp çetesidir.

@Harald, @Great Hoax; MHP li olayı fake çıktı, adamın resmini kullanmışlar. Terörist kadın ise Halep'ten devşirilmiş, Kürt bölgelerinde gelse idi istihbaratın merceğine girerdi. 4 ay tekstil atölyesinde çalışmış. Eylemin beyin takımı eden Ahmad Jarkas ve kardeşi. Hepsi Kobanili. Olay Kobaniden organize edilmiş. Kuzey Irak'ta PKK'nın üst düzey örgüt üyelerinin gebertilmesinin intikamı alınmak istenmiş. Yani mevzu bu Mezopotamya eşeklerinin kalleş ve insanlık düşmanı eylemleri üzerinden Türkiye'nin turizmine zarar vermek. Bu defa kesin olarak olayın IŞİD veya başka istihbarat örgütleri ile alakası yok.

15.11.2022

Ben yorumlarda demiştim bu işin içinde iş var diye

15.11.2022

Ben her ihtimali düşünüyorum, Ruslar jetlerle askerleri vururken gülen adamlar bunlar

15.11.2022

Bunlardan mi olacak milliyetci. Bu telefon durumu bir CHP liden ciksaydi, su an Turkiye sallaniyor olurdu. Alcaksiniz olum siz. akp ile ortak olan kimse milliyetcilik ve vatanseverlikten bahsetmesin.

TÜM YORUMLARI OKU (39)