Taksim'de LGBTİ Üyelerine Müdahale

İstanbul Valiliği'nin izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen, 'LGBTİ Onur Yürüyüşü' için çağrı yapılması üzerine önlemler artırıldı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne bariyerler yerleştirildi. İstiklal Caddesi ara sokaklarında toplanan gruba polis müdahale etti.

19-26 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ancak İstanbul Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle yasakladığı, “LGBTİ Onur Yürüyüşü” nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı bariyerlerle kapatıldı.

Ayrıca Taksim Meydanı'na çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Meydanın çeşitli yerlerine de TOMA'lar konuşlandırıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Taksim'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine polis müdahale etti.

Beyoğlu İmam Adnan Sokak'ta toplanan LGBTİ üyeleri, düdük çalıp ellerindeki flama ve pankartlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

Fotoğraf: @KILICASLAN / Twitter

Polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grup üyeleri yürüyüşüne devam etmek isteyince polis müdahalede bulundu. Biber gazlı müdahale sonrası grup üyeleri ara sokaklara dağıldı.

DHA

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
19.06.2016

LGBT konusunda ne düşünürseniz düşünün burada yapılan tamamen iktidarın kendi din anlayışını dayatarak bir kesimin anayasal hakkını gaspetmesidir, faşizmdir. Bu hukuksuz yasağı destekleyen insan kendine demokrat falan diyemez. Demokrasiyi sadece seçim sandığından ibaret sanmayın.

19.06.2016

tüm dünyada her yıl aynı tarihte yapılır

insanları daha nereye kadar kısıtlayacaklar?bunun patladıgı nokta ülkenin zararına olucak.halbuki bu kadar kasmasalar herkes istedigi gibi yürüse.kimseye zarar vermedigi surece ne zararı var bu yürüyüşün?

19.06.2016

burası müslüman ve kültürleri farklı olan bir ülke..

19.06.2016

LGBT yürüyüşüne karşı cikanlar, divan şiirlerinin kadınlar için yazıldığını sanıyor herhalde.

19.06.2016

he he tamam.

TÜM YORUMLARI OKU (79)