Taksicilerden Emniyet'e Teşekkür: İstanbul'da Uber'e Ceza Yağdı, Hem Şoförler ve Hem Kullanıcılar Nasibini Aldı

Sarı taksilere alternatif olarak mobil uygulama ile hizmete başlayan Uber'in, İstanbul'da yolcu taşımacılığına yönelik yapılan denetimler sonucunda kesilen cezalar ile başı belada. 2 bin 873 Uber şoförüne ve Uber'i tercih eden kişilere ceza kesildi.

Ekim ayında İstanbul'daki taksiciler Uber'e karşı toplantı düzenlemiş ve burada yapılan açıklama ile uygulama FETÖ'ye benzetilmişti 👇

Dernek Başkanı Uber'i FETÖ'ye Benzetti... Son Günlerin Tartışma Konusu: Sarı Taksi vs Uber

Bugün de basına Uber'in korsan taksilerle benzer bir muamele gördüğü bilgisi yansıdı.

Son bir yılda toplamda 6 bin 700 sürücüye 2 bin 628'er lira ceza kesildi.

Yeni Şafak'tan Ayşe Begüm Çelikkol'un haberine göre; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın başlattığı girişimlerle Uber'e korsan taksi cezası kesilirken, uygulamalarda 6 bin 700 sürücüye ve 44 motosikletçiye 2 bin 628'er lira para cezası verildi. Aynı sürücüler, polise ikinci kez yakalanırsa ceza 4 bin 380'er liraya çıkacak.

Sabah gazetesinin aktardığı bilgiye göre ise ceza kesilen sürücülerden 2 bin 873'ü Uber'e kayıtlı.

Öte yandan yapılan denetimler sonucunda Uber'i kullananlara da ceza kesildi.

Son bir yılda 6 bin 600 yolcuya da Karayolları Trafik Kanunu'nun EK 2/4 maddesinde yer alan 'İşareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak' ibaresi gereğince 292'şer lira para cezası yazıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı da, hem Uber şoförünün hem de yolcu olarak kendinin cezaya maruz kaldığı bilgisini paylaştı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Başeğmez 'yapılan ihbarların' değerlendirildiğine dair açıklama yayımladı 📌

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası da ihbarda bulunanlara ve emniyet teşkilatına yaptığı açıklama ile teşekkür etti 👇

Sosyal medyada da insanların neden sarı taksi yerine Uber'i tercih ettiği üzerine tartışmalar yaşanmıştı.

Taksicilerle Cebelleşen İstanbul Halkının Neden Uber'e Yöneldiğini Gösteren 17 Sebep

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
23.11.2017

İstanbul'daki tüm taksicileri kovun, yerine psikoloji testinden geçmiş halim selim şoförler işe alın. Sonra uber'i yasaklayın, kabul. Normal çalışan bir düzende Uber gibi alternatiflere neden ihtiyaç olsun ki? Hiç mi kafanız çalışmıyor? Bunca vatandaşı yine şu sarı çakalların dişleri arasına atıyorsunuz.

23.11.2017

Bir kere korsan falan değiller hepsi fiş kesebiliyor, vergi ödüyor ve evrakları var. Taksicilerin hepsinden nefret ediyorum! O kadar çok olay yaşadım ki hepsini yazsam destan olur ama daha geçen hafta evime misafir gelen elinde ağır yükü olan, dizlerindeki platin yüzünden yürüyemeyen yaşlı insanı "ben trafiğe giremem şimdi" diyip 200 metre uzakta bırakmış. Kadın aradı gittim ama ben gidene kadar biraz yürümüş kadın ağlıyor acıdan! Kendisine ve diğer misafirlere güzel vakit geçirtmek amacıyla yaptığım davet mahvoldu. Uber'in sisteme alacakları şoförlerin ehliyetleri en az 5 senelik olması lazım, o da yetmedi sabıka kayıtları isteniyor, o da yetmiyor sınava tabi tutuluyorlar! Puan sistemi olduğu içinde şoför size saygısızlık veya rahatsız edici birşey yaptığı zaman düşük puan verebiliyor ve yorum yapabiliyorsunuz, hesabını onlara şirket soruyor. Kesilen cezaları Uber karşılıyor. Çok rahatsız olduğun bir durumda şoförün sistemini kapatıyorlar ve bir daha çalışamıyor!

23.11.2017

Bu dedikleriniz doğruysa, Uber uluslararası bir şirket benim bildiğim açar davasını TC'ye karşı alır tazminatını, olan da bize olur o tazminat parası bizim götümüze kaçar.

kimse kusura bakmasın. olası bi kötü durumda beni hava alanından eve 100$'a götüren taksiye mi binerim, yoksa koca evi vitoyla sadece yol ücretiyle taşıyan uber'e mi binerim. taksici terörüne hiç değinmiyorum. herkes neyin ne olduğunu biliyor. o şikayet eden caz yapan taksiciler de ubere kayıt olamayan taksiciler olduğunu düşünüyorum. xl yerine normal uber çağırınca sarı taksi geldiğini de biliyorum. uber kullanan taksiciler bu konuda nasıl savunma yapıyor acaba? UBER KULLANIN.

TÜM YORUMLARI OKU (66)