Taksiciler Odası Başkanı Aksu: 'İhaleyi Devlet Yaparsa Taksi Sayısının Artmasına Karşı Değiliz'

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, ihaleyi devlet yaparsa taksi sayısının artışına karşı olmadıklarını söyledi. Aksu, “Biz ulaşım sektörünün bakanlığa bağlanarak eski düzende yönetilmesini istiyoruz” dedi.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin yeni taksi plakası tahsis edilmesi yönündeki talebi geçtiğimiz günlerde UKOME'de 11. Kez reddedildi. UKOME'deki oylamalarda İstanbul'da yeni taksi plakasına ihtiyaç olmadığını savunan  Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, Twitter'da gazeteciler Cengiz Alaçayır ve Bekir Tiryaki'nin sohbet odasına katıldı.

Aksu, ihaleyi devlet yaparsa İstanbul'da taksi sayısının artışına karşı olmadıklarını söyledi.

"Bakanlığa bağlanalım"

Aksu şu açıklamaları yaptı:

'Açıkçası hükümetimizden, devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan şunu istiyoruz. Diyoruz ki önceden olduğu gibi biz İl Trafik Komisyonu’yla yönetilmek istiyoruz. Önceden ulaşım sektörü, İl Trafik Komisyonu'na bağlıydı. Yani işin açıkçası seçilmiş siyasetçiler, esnafın derdinden fazla anlamıyorlar. Fazla istişare etmiyorlar, çözüm önerilerini üretmiyorlar. Ayrıca burada atanmış kişiler, valimiz, Allah  yüz bin defa razı olsun; her zaman bizlere destek veriyor, istişare yapıyor.

Çözüm önerilerimizi sunuyoruz, konuşuyoruz. Biz İstanbul’da ulaşım sektörünün bakanlığımıza bağlanarak eski düzende yönetilmesini istiyoruz. İstanbul’da eğer taksi ihtiyacı varsa, taksi sayısı arttırılması gerekiyorsa biz bu parametreleri, bu  kriterleri oluştururuz. Oturur, konuşuruz. Devletimiz tarafından ihale yoluyla taksi sayısının artışına da karşı değiliz.'

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.11.2021

Taksi sayısı artabilir ama bize satmanız şartıyla öyle mi?

30.11.2021

Ya bu ne biçim bir varlıktır ya?

30.11.2021

Yaşadığım ülkede taksicilerin oda başkanını tanıyorum arkadaş. Hayatımda taksiye 2 kere binmişimdir. Ki bu kişiyle hiç işim olmaz ama bu adamı tanıyorum. Cumhurbaşkanı kadar çok haberi çıkıyor adamın. Dayı yürü git sal bizi yav.

TÜM YORUMLARI OKU (35)