Taksiciler Akaryakıt Fiyatlarına İsyan Etti: 'Ben Çocuğuma Ekmek Alamıyorum'

Akaryakıt fiyatlarındaki artış taksici esnafını isyan ettirdi. Adana'da taksiciler kontak kapatıp, 'mazota indirim' sloganı attı.

Eylem yapan taksicilerden Halil Boştaş, "Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış taksici esnafını da zora soktu. Adanalı taksiciler, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek için Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bir araya geldi.

Konvoy oluşturup kornalarını çalarak bir süre yolda ilerleyen taksiciler, daha sonra araçlarını yol kenarına yakın park ederek kontak kapattı.  Olay yerine gelen trafik ekipleri, taksicilere ceza yazmak için araçlarının fotoğraflarını çekerek  taksicilerden eylemlerini sonlandırmalarını istedi.

'Ben çocuğuma ekmek alamıyorum'

Taksicilerden Halil Boştaş, ceza yazmak isteyen polislere, zaten kazanamadığını belirterek “Yakıt 30 lira. Ben zaten bitmişim. Benim arabamı komple götürseniz ne olur? Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

Nasip Şimşek isimli taksici ise polisin açıklamanın başka yerde yapılmasını istenmesi üzerine “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Dün ben üniversiteli bir çocuğu götürdüm, 150 lira tuttu. 150 lira demeye, utandım! Bunun sorumluları kimse onların utanması lazım!” dedi.

'Taksimetre zammı istemiyoruz, bu halka zulüm olur'

Konuşma yapan başka bir taksici ise, 'Taksimetre zammı istemiyoruz. Bu halka zulüm olur. Şu an 8 lira bile çok ama bizi de kurtarmıyor. 500 lira ciro çekiyorum. 300’ü yakıta gidiyor. Yedek parça, akaryakıt, ev kirası her şey arttı. Yakıta zam, tarifeye zam. Bu çözüm değil.' dedi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR
20.06.2022

Kimse kusura bakmasın ama ben üzülmüyorum kısa mesafe almıyorken sorun yoktu zam istersen sorun yoktu şimdi iş olmadığı için mi ayaklandınız

20.06.2022

Oh diyesim var, biraz da siz üzülün. Müşteri seçtiğiniz günleri unutmadık. Asıl darbeyi hükümet değişince göreceksiniz o vakit benzin ucuzlar ama direksiyon başında başka işini düzgün yapan taksiciler olacak.

20.06.2022

Asıl sorun taksiciler değil çibanbaşı dernek başkanı eyüp aksu denen bufalo

20.06.2022

onun anasini sikeyim ben kan emicilerin başı

TÜM YORUMLARI OKU (20)