Taksici Tarafından Kaçırılırken KADES Uygulaması Sayesinde Kurtulan Kadının Yaşadığı Korkunç Olay

Evimizde, iş yerlerimizde, sokakta, otobüste aklınıza gelebilecek her yerde biz kadınlar tacize, tecavüze ve şiddete maruz kalıyoruz. Bizler bu olayların azalmasını beklerken giderek çoğaldığına şahit oluyoruz, kahroluyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden umudumuz vardı ama o umudumuzu da yok ettiler biliyorsunuz. Bizler de kendimizi korumak için çeşitli önlemler alıyoruz. Bunları hepiniz çok iyi biliyorsunuz zaten. Bir de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması var. Her ne kadar işe yaramadığı ya da geç müdahale edildiği söylense de kadınların hayatlarını kurtardığı zamanlar da oluyor. Tamamen çöpe atmak doğru değil elbette. Bir kadının hayatına dokunması bile yeter...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Erkekler Susmuyor! İncelenen 2 Binden Fazla Filmde Ortaya Çıkan Irk ve Cinsiyet Ayrımcılığının Vahim Durumu
Taksicilerle Yaşadıkları Sorunları Paylaşan İnsanlardan Sinirlerinizi Hoplatacak 14 Hikaye
Genç Asistan Rümeysa Şen'in Ardından Bir Doktorun Twitter'da Paylaştığı Kırgınlıklarla Dolu Duygusal Yazısı

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
26.10.2021

kurgu mu bu ? ayrıca kızın kades'e bastıktan sonra ayrı ayrı uç tane polisin ARAMASI, hepsine açıklama yapması kızın ve yüzde 3 sarjla tek tek konum yollaması fln. polisle dayım diye konusuyor polis onu da anlamıyor. yaa daha zeki bi taksiciye denk gelseydi nolcaktı ? bu uygulamanın uygulanış şekli aşırı ötesi saçma.

26.10.2021

155'e bağlanmak çok kolay değil aslında. 1-2 dakika yasal metin, bilmem ne falan dinliyorsunuz. Aynı şekilde ambulans da. Belki sadece 1 dakika ama o an o kadar zor durumda oluyorsunuz ve aciliyeti var ki, her kelime sanki 10 yılınızı alıyor. Bunu da düzeltmeleri gerek.

26.10.2021

Kadesteki butona yanlışlıkla ya da bilmeden basıldığında boş yere adrese gidilmemesi için sanırım bu şekilde arıyorlar fakat gerçekten konuşulamayacak bir acil durum olduğunda bu sistemin pek bir faydası olmaz aksine o an aranmal işleri daha kötü yapabilir. Butona bastığınızda emin misiniz tarzı bir ya da iki kere uyarı penceresi açılmalı ve bunu onayladıktan sonra yardım talebi gitmesiyle birlikte anlık canlı konum da direkt paylaşılmalı uygulama tarafından, hatta altında da ek bir pencere olmalı ve isteyen detayları, acil durumunu vs. yazarak belirtebilmeli.

İyi ki bu uygulama var. Valla nasıl bir cesaretle böyle bir işe girişebiliyorlar anlamıyorum. Anında müdahale edilemese hatta uygulama olmasa nasıl kurtulabilecek bir kadın ordan..

TÜM YORUMLARI OKU (13)