Taksici Esnafı İsyan Etti: 'Zam Geldiğine Pişman Olduk'

Ay başında toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamdan sonra taksi açılış ücreti 9.80 TL, indi-bindi ücreti ise 28 TL lira oldu. Hayat pahalılığıyla mücadele ederken elinden geldiğince tasarruf yapmaya çalışan yurttaşlar için son zamla taksiye de binmek lüks oldu. Taksici esnafı, 'Zam bekliyorduk ama şimdi zam geldiğine pişman olduk. Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı' sözleriyle dert yandı.

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın ardından taksimetre ücretleri de vatandaşları zorlayacak seviyeye çıktı.

Her geçen gün artan hayat pahalılığı karşısında kemeri son deliğe kadar sıkmak zorunda kalan yurttaşlar için taksiye binmek de hayal oldu.

Yurttaşlar yakın mesafeler için çareyi yürümekte; uzak mesafeler için de toplu taşıma araçlarını kullanmakta buldu.

Artan yakıt masrafları nedeniyle zor günler geçiren taksici esnafı ise gelen zamma sevinemedi. Çünkü bu sefer de müşterilerini kaybettiler.

'Müşteri sayımız azaldı'

Taksi şoförleri, “Zam bekliyorduk ama şimdi zam geldiğine pişman olduk. Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı” diyerek yaşadıkları hayal kırıklığını anlattı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında gece 2-3’e kadar müşteri yoğunluğu olduğunu belirten taksiciler, bu sene saat 22.00’dan sonra müşteri bulamadıklarını aktardı. Taksiciler, bunun sebebinin, ekonomik olarak zor günler geçiren yurttaşların taksi parası ödemek istememesi olduğunu söyledi.

'Kısa mesafe yerine yürümeyi tercih ediyorlar'

Bir taksici esnafı, “İndi-bindi neredeyse 30 lira oldu. İnsanlar, ‘Bu parayı vereceğime yürürüm’ diyor. Yakın mesafelere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorlar. Uzak mesafeler için de taksiyi değil, otobüsleri, metroları veya dolmuşları tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yine zam istiyor

Taksici esnafı ve yurttaşlar yüksek fiyatlardan dert yanarken; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, yüzde 40’lık zamdan memnun kalmadıklarını söyledi.

Aksu, “Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
30.04.2022

Daha beter olun

30.04.2022

İnşallah kimse binmez

30.04.2022

çook iyi oldu size götelekler

TÜM YORUMLARI OKU (39)