Tahsin Kaya Kimdir, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor? Eski Fenerbahçe Başkanı Tahsin Kaya'nın Hayatı ve Kariyeri

Kayalar Holding'in sahibi Tahsin Kaya, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Bir dönem Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olarak görev alan Kaya, futbolseverlerin de ilgisini çekiyor. Pek çok kişi ünlü iş insanın yaşamını araştırmaya başladı. Peki Tahsin Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Tahsin Kaya'nın hayatı ve kariyeriyle ilgili merak edilenler.

Tahsin Kaya Kimdir?

Ünlü iş insanı Tahsin Kaya, 1937 yılında dünyaya geldi. Aslen Rizeli olan Kaya'nın çocukluğu Adapazarı'nda geçti. İlkokul ve ortaokuldan sonra eğitimine devam etmeyen iş insanı, küçük yaşta ticarete atıldı.

Tahsin Kaya'nın Hayatı ve Kariyeri

Tahsin Kaya, dedesinin mesleği olan kerestecilikle birlikte çalışmaya başladı. 1952 yılında birkaç ortakla Adapazarı'nda kereste fabrikası kurdu. Ardından işlerini ilerleten Kaya, 1960 yılında İstanbul'a taşındı. Kerestecilikle ilerledikten kısa bir süre sonra inşaat sektörüne girdi. 

Tahsin Kaya, 1965 yılında Kaya İnşaat ve Koll. Şti. kurarak sadece inşaat değil, gıda ve turizm alanında da faaliyet gösterdi.

Tahsin Kaya, 1986 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olarak görev almaya başladı.

Kaya'nın başkan olduğu dönemde Fenerbahçe; 1986 - 1987 sezonunda 5. ve 1987 - 1988 sezonunda ise 8.olmuştur. Tahsin Kaya'nın başkanlık yaptığı son sezonda Fenerbahçe 103 gol atarak tarihe adını yazdırmış ve şampiyon olmuştur.

Tahsin Kaya döneminde Fenerbahçe'nin başarılı artmış ve  Branko Stanković, Yılmaz Yücetürk, Birol Pekel, Pál Csernai ve Todor Veselinović  gibi pek çok isim teknik direktörlük yapmıştır.

Kayalar Holding'in sahibi olan Tahsin Kaya; petrol, turizm, gayrimenkul, inşaat gibi çeşitli sektörlere adını yazdıran isimlerden biri.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış