Tahıl Sevkiyatının Başındaydı: TSK’da Kritik İstifa

Ukrayna, Rusya ve Türkiye arasında imzalanan ve Birleşmiş Milletler’in gözcülüğünde yapılan tahıl sevkiyatı için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, görevinden istifa etti.

Yıllarca hapis yatmıştı

Özcan Altunbulak’ın istifa haberini gazeteci Müyesser Yıldız kendi internet sitesinde yazdı.

Yazıda istifa ile ilgili yer alan bilgiler şu şekilde;

'MKM’nin 27 Temmuz’daki açılış töreninin ve kendisinin 2 Ağustos’taki basın toplantısının aksine; BM Genel Sekreteri’nin ziyareti sırasında Koordinatör Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın ne adı anıldı ne de karşılama, uğurlama ve brifing sırasında görüntüsüne rastlandı.”

“Şimdi MKM Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın özelliklerine gelelim” diyen Yıldız, yazısını şöyle sürdürdü:

ABD Harp Okulu mezunu olan Altunbulak, TSK’nın “süper beyni” ve “yıldızı” olarak biliniyor. O da İzmir Casusluk kumpasına maruz kaldı ve yıllarca hapiste yattı. Beraat ettikten sonra göreve döndü. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Belçika’daki Türk Askeri Temsil Heyeti (TMR) Kurmay Başkanlığı’na atandı.

2019 YAŞ’ında tuğamiralliğe terfi etti ve MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı‘na getirildi. 2020’de de MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı oldu. Özetle 3 yıldır MSB Karargâhı’ndaydı ve özellikle Bakan Akar’ın yurtdışı ilişkilerinde özel kalem müdürü gibi çalışıyordu.

Ancak böyle bir isim ne Ağustos başındaki YAŞ’ta terfi ettirildi ne de Cuma günü yayımlanan kararnamede yeni bir göreve atandı.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
23.08.2022

Askeri sistemi bulan ve uygulayan Metehan'ndan.... ..... Askeri, oyuncak peluşa çeviren Reis'e .... Değişime bak.... .... 🤪😡😠👻

23.08.2022

Normal biri Türk ve Töresine bağlı biri diğeri Gürcü ve kendi töresine değil Arap töresine bağlı biri.

23.08.2022

Haberin başlığını ilk okuduğumda aklıma gelen: tahıl gemisinde de kesin bi yolsuzluk /indira gandi olayı olmuştur. Adam da vicdanenen rahatsız olup istifa etmiştir oldu. Hey gidi ülkem hey

23.08.2022

''ABD Harp Okulu Mezunu''

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ