Tahammülsüzüz! Türkiye'deki Şoförlerin Neredeyse Trafik Canavarı Nobel'ini Alacağı 15 Hatası

Hata dediğimizde aklınıza emniyet kemeri takmamak ya da araba kullanırken telefonla konuşmak gelebilir fakat asıl bahsettiğimiz hatalar daha basit ve herkesin uyması gereken kurallar. Sadece hız, sizi trafik canavarı yapmaz. Türk şoförlerinin de ne yazık ki hata olarak kabul etmediği bazı alışkanlıkları var. Sizin için bu klişelerin 15 tanesini belirledik. 

Keyifli okumalar! 

1. Yarınlar yokmuşçasına kornaya basmak,

Şu sarı ışık yandıktan hemen sonra kornaya basanlar yok mu...

2. Emniyet şeridini babasının malıymış gibi işgal etmek,

Kurnazlık yaptığını zannediyorsun ama...

3. Yaya geçidindeki yayanın trafiğin bir parçası olduğunu unutup yedi sülalesine sövmek,

4. Koltuğa oturunca her yere park etme hakkı verildiğini düşünüp kaldırıma park etmek,

5. Kadın şoför görünce arabayla sıkıştırarak taciz etmek,

6. Frenin varlığını unutup adrenalin bağımlısı olmak,

7. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir alışkanlık! Ambulansa yol vermemek,

8. Hiçbir şekilde anlam veremeyeceğimiz engelli yerine park etmek,

9. Motorlu sürücülere yol vermemek ve sıkıştırmak,

10. Nerede gereksiz şey varsa maşallah bizde! Hatalı ve gereksiz sollama yapmak,

11. Boş bulduğu yolda drift yapmak,

Kim öğretti bunlara ya bunu?

12. Bunu kuralına uygun yapmamızı bekleyemezdiniz herhalde! Sinyal vermeden şerit değiştirmek,

Kazalar bu şekilde geliyorum diyor aslında...

13. Kontağı çevirdikten sonra aniden sinir küpüne dönmek,

14. Ölümüne makas atmak,

15. Gerçekten bu konuda dehayız! Sinyal vermek için kolları kullanmak,

Bir zahmet artık arabaya binmeden sabır yüklenin ve egonuzu, sinirinizi ve bilgisizliğinizi dışarıda bırakın!

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
03.10.2020

#9 Motorlu sürücü konusuna katılmıyorum. Arabam yokken motorcuların mağdur olduğu olayları izlerken ''yazık ya adamlara yol vermiyorlar'', ''motorlu sürücüler de bir şeritte, otomobil kadar yer işgal edebilirler'', ''insanlar ne duyarsız'' gibi duyar yapıyordum kendimce. Arabayı alınca anladım ki; trafikte hafriyat kamyonları gibi, korkulması gereken sürücü türlerinden biri motorcular. Bir kere hiçbiri şerit filan tanımıyor. Emniyet şeridi babalarının malıdır. Asla kullanmazlık etmiyorlar. Birden iki araç arasına dalıyorlar. Sinyal verme gibi huyları asla yok. Fare gibi şeritten şeride, oynaya oynaya gidiyorlar. Bariyerle arana giriyorlar. Aynana çarpacaklar diye geriliyorsun. Şerit değiştireceksin mesela; sinyalini vermiş tam hareketlenirken vızz diye yanından geçiyor. Aniden duruyorsun. Çarpıp uçacak yoksa, pekmezi akacak pezevengin. Sonuç olarak; bende şu önyargı oluştu ''bir yerde kazaya karışmış bir motosikletli varsa ''%90 motorcunun hatasıdır''.

03.10.2020

Motosikletin beyni yoktur. Üstüne binen kişinin karakterini etkilemez. Normal insanları sığır yapmaz. Vasıtayı yöneten kişi sığırsa vasıta da sığır gibi hareket eder. Bu motosiklet olur, kamyon olur, uçak olur fark etmez. Ha motosiklet hızlıdır, havalıdır, çeviktir. Yol magandalığı yapmak isteyene diğer vasıtalara nazaran çok daha iyi hizmet eder orası ayrı.

03.10.2020

Arabası olanların yaya karşı her hareketi hak olarak görmeleri en büyük davarlıktır.Kaldırımda arabayı sürüyor korna çalıyor çekil diye, bisiklet yoluna girmiş çekil diye korna çalıyor. Litvanya'da Türkiye'den birkaç işadamı gelmiş yatırım yapmak için.Araba ile giderken şehir içinde , yaya geçidine gelince yayayı görüp durmamış yaya da yürümeye devam etmiş . Bizimkiler kornaya basmış niye geçiyorsun filan diye bağırmışlar. Sinirlenip kavga çıkarmışlar,polis gelmiş. Anlatmışlar biz zenginiz yatırım için filan geldik diye,s..ktirin gidin demişler başlarım yatırımınıza deyip 5 yıl bloke koymuşlar adamlara.

03.10.2020

Ehliyet kursuna gittiğim sene direksiyon dersindeydim. Ana cadde üzerinden gidiyorduk. Bi baktım karşımda kamyonet var, bana doğru geliyor. "Aman Tanrım!" dedim. Adam o kadar rahat ki, sanki ben ters yönde gidiyorum. Hocam, "Sür üstüne, yol senin" demişti. Sürdüm, adam sonunda kenara kaydı. Sonra arkamızdan küfür etmişti. :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ