MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef gösterdiği Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, yanıt verdi: 'Eli sopalı adamlarım yok, elimde kalemim var sadece.'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef gösterdiği Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, yanıt verdi: 'Eli sopalı adamlarım yok, elimde kalemim var sadece.'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada aralarında Taha Akyol'un da olduğu, Karar gazetesinin 3 yazarını hedef almıştı:
'Karar gazetesinin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar, MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir. Bilhassa Taha Akyol MHP’yi bilir, tavsiyem mezkur sipariş üzerine yazan isimlerle birlikte Serok Ahmet’e bizi acilen anlatmasıdır.'
Taha Akyol, bugünkü yazısında isim vermeden Bahçeli'ye yanıt verdi. Akyol, 'Örnek milliyetçi' başlıklı yazısında Selçuklu tarihçiliğinin en önemli isimlerinden olan, aynı zamanda Demokrat Parti ile Adalet Partisi'nde siyaset yapan Prof. Osman Turan'dan bahsetti.
Turan'ın Adnan Menderes ve Süleyman Demire'i 'münevverleri ihmal ediyorsunuz' diye eleştirdiğini, parti grubunda yaptığı konuşmada 'Eğer Halk Partisi’nin teklif ettiği iyi bir kanunu biz kabul edersek kamuoyu CHP’ye yönelir diye bir şeyi asla düşünmemeliyiz' dediğini belirten' Akyol, şöyle devam etti:
'Görüyor musunuz gerçek milliyetçiyi? Milletini düşman partilerin kamplarına bölmüyor, aksine kesimler arasında bilim, özgürlük, tolerans kanalları açıyor. Siyaseti göze girme sanatı değil, doğru bildiğini savunma sorumluluğu olarak gördü.
Milliyetçi düşünce tarihimizde böyle örnekler çoktur. Fakat milliyetçiliğin particiliğe indirgenmesi, büyük büyük fikir mirasını ve onun büyük alim ve düşünürlerini unutturdu.
İttihatçı Ziya Gökalp’in Darülfünun’da Yahya Kemal gibi İttihatçı karşıtı müderrisleri koruduğunu, İttihatçı karşıtı yayınların özgürlüğüne sahip çıktığını bugünkü nesiller ne kadar bilirler? Erol Güngör gibi bir beyin neden acaba bir tek satır parti propagandası yazmadı?
Tuğrul Türkeş’in “azgın milliyetçiliğe karşı yeni bir metot ve ıslah ihtiyacı”ndan bahseden uyarısını önemli buluyorum.'
'Bir düşünce mirası olarak milliyetçiliği ‘haddeden geçmemiş’ şiddet içgüdülerinin seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır; düşünceye de ülkeye de zarardır' diye belirten Akyol, yazısını şöyle noktaladı:
Bana ve yazar arkadaşlarıma hakaret edenlere, hedef gösterenlere benim söyleyeceğim budur.
Allah’ıma hamd olsun, eli sopalı adamlarım yok, hiç de özenmedim.
Elimde kalemim var sadece; kitaplarımı, belgesellerimi, yazılarımı yazdığım kalem.