Tacize Uğrayan Muhafazakâr Kadınların Dindarlıklarının Sorgulanması ve Mağduriyetlerinin Küçümsenmesi Hakkında Söyleyeceklerimiz Var!

Kadınları susturamayacaksınız!

Bu ülkede kadınların şiddete ya da tacize uğramadığı tek bir gün bile yok! Kadınlar tacize uğradıkları yetmiyormuş gibi bir de akılalmaz sorulara maruz kalıyorlar...

Tacize uğrayan kadınlara 'Neden sustun?' gibi kimseyi ilgilendirmeyen sorular soruluyor. Sizce neden olabilir?

Tacizci Yazarlar ve Şairler Bir Bir İfşa Edilirken, Akıllara Takılan "Neden Yıllar Önce Anlatmadınız?" Sorusunun Cevabını Veriyoruz

Siz tacizi ifşaladığınızda ve karşı taraf bunu kabul edip intihar ettiğinde bile suçlanan taraf siz oluyorsunuz... Sanki tacizcinizin sıhhatini gözetmek gibi bir göreviniz varmış gibi!

İntihar Eden Yazar İbrahim Çolak'ın Ardından İfşanın Gerekliliğini Sorgulayan İnsanlara Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

İşin bir başka boyutu da muhafazakâr kadınların uğradıkları tacizi dile getirdiklerinde dindarlıklarının sorgulanması ve bu bahane üzerinden mağduriyetlerinin küçümsenmesi. Mesela bir örnek. Zeynep yaşadığı bir taciz olayından bahsetti dün.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ancak bilin bakalım ne oldu? Hem akıl veren bilir kişiler, hem de başörtülüsün evli arkadaşının evinde neden kalıyorsun diye tweetin altında bitiverenler oldu!

Bilmeyenler için de kısa bir not. Taciz bir şok anıdır ve genellikle o an tepki veremezsiniz! Ne yapacağınızı şaşırıp kalakalırsınız... Ki zaten sizi hiç ilgilendirmez kadınların ne tepki verdiği. O da ayrı bir konu.

İşte bu yaşananlar, muhafazakâr kadınların mağduriyetlerinin önemsizleştirilmesini de gündeme getirdi! Major Carter bunu gayet güzel bir şekilde dile getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olursa olsun kadınların tacize uğramasını meşrulaştıramayacaksınız! Ne sorduğunuz sorularla ne de ürettiğiniz bahanelerle!

Hiçbir şey kadının yaşadığı tacize bir gerekçe olamaz ve hiçbir kadın sizi taciz edildiğine ikna etmek zorunda değil! Aklınıza iyice kazısanız iyi edersiniz... Kadınları artık susturamayacaksınız!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
12.12.2020

lan 1 taneniz de çıksın desin ki. taciz büyük günah. dinimizde çok yanlış bir hareket. ama yok. din sadece kadınlara var. tacizciyi suçlamadan önce kadına bakıyoruz var mı bir hatası diye. muhafazakar ya da değil farketmez. bir kadın çırılçıplak da gezse dokunamazsin arkadaş. neden anlamıyoruz bunu.

12.12.2020

Tesettürlüyüm ve evet yalnız yaşıyorum, problem varsa gel yüzüme söyle de o güzel parmaklarını kırıp götüne monte edeyim.

Ciddimi tesettür he

12.12.2020

Ben hiçbir yerde, hiçbir kitapta okumadım; ne bir hadis ne bir ayet “Evli kişinin evinde yatıya kalınmaz.” diye. Ataerkil boş kafalar yine erkeği haklı çıkarma kadını bir kafesin içine hapsetme peşinde. Şaşırtmadınız.

TÜM YORUMLARI OKU (46)