Tacizci Yazarlar ve Şairler Bir Bir İfşa Edilirken, Akıllara Takılan "Neden Yıllar Önce Anlatmadınız?" Sorusunun Cevabını Veriyoruz

Taciz travmalarımızı ne zaman anlatacağımızı da mı size soralım beyler?

Kitapları yok satan, pek çok kesim tarafından beğeniyle takip edilen ve çok okunan yazarlar arasına giren Hasan Ali Toptaş hakkında taciz iddiaları ortaya atılmıştı.

İlk kıvılcımı yakan Leyla'nın ardından pek çok kadın, yazarla yaşadıklarını anlatarak tacizin boyutlarını ortaya koymuştu. Yazar Pelin Buzluk da yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: “2011 yılında, cinsel tacizden de öte cinsel saldırı diyebileceğimi bir olaydı. Benim için konuşması çok güç bir durum. Eski eşimle bizi yazıevine davet etmişti. Eşim gelmek istemeyince tek başıma gittim. Fiziksel yönelmesi ve zorlaması oldu. Şoke olmuştum. Bir süre kendimi banyoya kapattım, kendisine ‘Özür dilerim ama istemiyorum’ dedim. Sonraki yıllarda özür dilediğim için kendimi çok suçladım. ‘O zaman neden bu elbiseyi giydin?’ dedi ve beni geri kafalı olmakla suçladı. O gece o evden kurtulduktan sonra da hiçbir şey olmamış gibi benimle iletişimi sürdürmek istedi. Kendini asla suçlu görmedi.”

Bunların bir iddia olmadığı en baştan belli olsa da, Hasan Ali Toptaş Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve yaptıkları nedeniyle özür diledi.

'Eril faillik' olarak tanımladığı davranışlarından ötürü pişmanlık duyduğunu ifade eden ve stratejik olarak çok doğru bir adım atarak tacizin boyutunu küçülten yazara her kesimden tepki gelmişti.

Detaylar için: 👇

Hasan Ali Toptaş'ın Kadınları Taciz Ettiğini İtiraf Etmesi ve "Eril Faillik" Kavramıyla Özür Dilemesi Sosyal Medyanın Gündeminde

Olayların büyümesiyle birlikte Everest Yayınları, pek çok kadın tarafından tacizle suçlanan ve özellikle genç kadın yazar adaylarına tavırlarıyla tepki çeken Hasan Ali Toptaş'la yollarını ayırdı.

Bu çok önemli bir adım çünkü taciz edenlerin sosyal hayattan soyutlanmasının yanı sıra iş akitlerinin de etik olarak sonlandırılması gerekir. Söz konusu nüfuzu kullanmak olduğunda, yayınevinin atması gereken adım da buydu.

Detaylar için: 👇

Tacizle Suçlanan Hasan Ali Toptaş'a Verilen Ödül Geri Alındı, Everest Yayınları Yollarını Ayırdı

Hasan Ali Toptaş'la başlayan bu ifşa hareketi yayıldı ve bir kısmını yakından tanıdığımız erkek bireylerin de kadınlara uyguladıkları şiddet ortaya çıktı.

İlk etapta Hasan Ali Toptaş'a yakıştırılamayan ve 'Yok canım, yapmamıştır' denilen bu seri tacizlerin edebiyat dünyasında ne kadar yaygın olduğunu da anlamış olduk. Ama konumuz bu değil bugün...

Kadınların geçmişte yaşadıkları erkek şiddetini paylaşmaları Twitter'daki bazı kişiler tarafından "Neden olay gerçekleştiğinde anlatmadın da şimdi anlatıyorsun?" şeklinde eleştirildi.

twitter.com

'Kadınlar neden tacize uğrar uğramaz tepki vermiyorlar da bir tetiklenmeyle harekete geçiyorlar?' diye soranları buraya alalım, işte aradığınız yanıtlar...

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
10.12.2020

Everest yayınlarını tebrik ederim.

Pasif Kullanıcı
10.12.2020

twitter yokken sesini kaç kişiye duyurabilirki

Pasif Kullanıcı
12.12.2020

13 yaşında okuldan evime giderken dolmuşta fiziksel tacize uğradım. Herkes de izledi. Kimse müdahale etmedi. En başta ne olduğunu kavrayamamıştım. Çocuktum, bilmiyordum taciz nedir lakin babam yaşındaki şahıs elleriyle taciz etmeye başladığı an aklıma Özgecan geldi. Dolmuşun kapısı açılınca kendimi dışarı attım. Bir polise ulaştım ve kanıtınız yoksa bizi uğraştırmayın dedi. Bunun üstüne kız arkadaşımla telefonda konuştum kirlendin sen diyerek yüzüme kapattı. Tecavüze uğrayan kadın için yapmıştır bir orospuluk diyen dedeye sahip olduğum için aileme de anlatmaya korktum. Lisede bunu öğrenen arkadaşım başkalarına ardımdan kızı sikmişler diye bahsetti. Hayatımdaki diğer acıların da baskısına dayanamayıp iki kez intihara teşebbüs ettim. Psikiyatrik tedaviye başladım. Anksiyeteye sahibim. Ayrıca kendimi korumak amacıyla daha yeni gelişen vücudumu bezlerle sardığım, yemeden içmeden kesildiğim için bedensel sağlığım da sorunlu.

Pasif Kullanıcı
12.12.2020

Ben tacize uğradım diye çocuk yaşımda intihar ederken umursamayanlar, bana iğrenç imalarda bulunanlar şimdi yaşını başını almış bir tacizci intihar etti diye neden intihara karşı duyarlı oldular? Konunun yargıya taşınmasının doğru olan olduğunu biliyorum ama suçunu itiraf ederek bu suçu işlemekten değil bu suçunun duyulmasından utanç duyan bir şahsın ölmesine de asla üzülmüyor hatta içten içe seviniyorum. Ölmesi gereken, utanması gereken ben değilim, biz değiliz. Bu ölümde suçlu olan tek taraf sapığın kendisidir. Artık ölen sapıklara ağıt yakmayı bırakın da sapıkların öldürdüğü çocukluğumuza, hayatımıza bir samimi el uzatın.

TÜM YORUMLARI OKU (5)