Taciz Etmedim Rızası Vardıcıları Anlatan 7 Muazzam Karikatür

Taciz konusunda günümüzde geçen tartışmaların odak noktası garip bir şekilde bu eylemlere maruz kalan kişinin rızasının olup olmaması. İnsanlar arasındaki iletişim kopukluğu nedeniyle, taciz bazen eylemleri yapan kişi tarafından bile taciz olarak adlandırılmıyor. Karikatür sanatçısı Alli Kirkham bu serisiyle cinsel rıza konusunda hepimizin başına gelen şeyleri yakalamayı başarmış.

Çoğu insan için, taciz/tecavüz kelimesi akıllara gecenin bir yarısı cinsel istismarda bulunan kapüşonlu, gizemli, tekin olmayan insanları getirse de kendilerini hiç bu şekilde değerlendirmeyen insanlar tarafından belirsiz adlandırılan gri alanda yapılan birçok eylem var. Tacize uğrayan insanların 4/5'ü bir tanıdığı tarafından buna maruz kalıyor. Toplumun bütün bireylerinin, birbirlerinin şahsi sınırını aşmama konusunda yaptıklarının ne anlama geldiğini bilmeseler bile eğitmesi gerekiyor!

1. Bitene kadar kalıyorsun...

2. E bir kere alabileceğimi söyledin.

3. Sevdiğini söyledin...

4. İstediğini söyledin...

5. Karım olarak senin görevin bu!

6. Bana borçlusun.

7. E resmen istiyorsun...

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
28.01.2016

yorumları okuyunca hayret ettim insanlar karikatürlerin komik olmadığından , saçma olduğundan bahsetmiş..burada konu taciz , tecavüz gibi olaylarda suçu işleyen kişinin rızası vardı diye kendisini savunması , mahkemenin rızası vardı diye sapıkları serbest bırakmasına ithafen hazırlanmış karikatürler.

28.01.2016

burda tecavüzü bana gösterir misin? teşekkürler..

27.01.2016

Daha güzel özetlenemezdi. Elini ver kolunu kaptır anlayışı işte naparsın.. .. ''Yalnız olaya bakıyorum yine Türk insanımız afedersiniz lafı götten anlayarak bir kez daha farkını ortaya koymuş.'' BRAVO !

Pasif Kullanıcı
27.01.2016

Elini versen kolunu kaptırırsın. Çok güzel anlatmış.

TÜM YORUMLARI OKU (67)