Tabelaya Çarpan Serçeyi Kalp Masajı Yaparak Hayata Döndüren Güzel İnsan

Malatya’da bir iş yerinin tabelasına çarparak yere düşen serçeyi gören esnaf, kalbi duran kuşu kalp masajı ve suni teneffüs ile hayata döndürdü.

Malatya’da sebze meyve pazarında esnaflık yapan Gökhan Yeniceli, iş yerinin önünde oturduğu sırada bir serçe tabelaya çarparak yere düştü. Yerde hareketsiz yatan serçeyi alan esnaf iki parmağı ile önce kalp mesajı yaptı sonra suni teneffüs ile kuşu hayata döndürdü.

Yaşananları anlatan esnaf Gökhan Yeniceli, “Dükkanın önünde otururken kuş geldi tabelaya çarptı. O anda yere düştü ve çırpınmaya başladı. Biz de insanlık görevimizi yapmak için elimize aldık ve gerekeni yaptık. Suni teneffüs ve kalp masajı yaptık. Sonra uçması için bir köşeye aldık. Sonra ise kendine gelir gelmez uçtu. Birden düşünce hareketsiz kalmıştı. O an sadece ne yapabiliriz diye düşündüm ve birkaç yerden gördüklerimi kuşun kalbine doğru uyguladım ve her uygulamada sesi geliyordu” dedi.

“Hayvanların da yaşaması gereken bir hayatı var”

Hayvanların da canı olduğunu ifade eden Yeniceli, “İnsanlar nasıl canlı ise hayatımızda bir yeri varsa o hayvanların da yaşaması gereken bir hayatı ve bir canı var. Hayvanları gördükleri zaman kendi çocuklarını göz önüne getirsinler, onlar nasıl iyi olmayı hak ediyorsa hayvanlar da o hakka sahiplerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

İşte o anlar:

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
12.11.2019

Kuşun kalbi durmamıştır! Sadece beyin sarsıntısı sebebi ile bayılmıştır kısa bir an! Ki, hemen çırpınmaya başladığına göre kalbi zaten çalışıyor demektir! Adam, Kalp masajı(!) yapıyorum diye, kuşun göğüs kafesini kırıp öldürebilirdi farkında olmadan! Kısaca, iyi niyetli de olsa CAHİLLİK böyle bir şey işte! Her şeyi bildiklerini sanıyorlar!

14.11.2019

Cahillikle ne alakası var? Adamın düşünmesi önemli, düşünce biçiminin olgunluğu önemli hemen herşeyi en kötüsüne yoruyorsunuz yok göğüs kafesini kırabilirdi bilmem ne.. İnsanlar koca köpeğe arabayla çarpıp, can çekişmesini izliyor basıp gidiyor ne yardım ne bişey asıl cahillik budur bu da aynı şey bırakalım öylece izleyelim mi olanı? Merhamet bunun adı Cahillik değil....

Pasif Kullanıcı
14.11.2019

Senin gibi sivri zekalı biri beni eleştirdi diye haksız da sayılmam! Kişisel yargımı da her zaman yaparım! Sana ne? Sana mı soracağım? İstediğimle iletişim özgürlüğüm vardır! İstemediğim kişilerin yazdıkları zırvaları ve dangalakça cevapları okumak zorunda da değilim! Bak! Anlamadığın nokta şu: Bir canlıya gereken zamanda yardım etmek mi? Elbette evet! Fakat, ne yaptığını biliyorsan! Hayvanın orasını burasını sıkacağına bir veterinere götürebilirdi mesela. Senin aptalca mantığınla, yakınında kalp krizi geçiren birine, sırf TV de dizilerde, filmlerde gördün diye, ama hiç bu konuda uygulamalı bir bilgi-tecrüben olmadan kalp masajı yapmaya kalkmakla aynı şapşal mantık! Yardım, sorunu doğru algılayarak olur! Yoksa bilinçsizce zarar vermek olur! Bu yardım etmemek ve bir canlıyı çekirdek çitleyerek kıvranmasını gülerek seyretmek lazım demek değildir! Nesini anlamıyorsunuz be! Çattık bir... Neyse... Ne halin varsa gör! Beğeniymiş! Sokayım beğeniye! Git hadi, biraz ötede kasma yap!

14.11.2019

Efe Can -- Anca engellersin zaten eleştiri kabuk edemiyorsan bu tarz içeriklere öznel yargını yapmayacaksın 48 kişi yorumunu beğendi diye de haklı sayılmazsın sizin gibi düşünenler yüzünden ülkede merhamet kalmamış zaten siz anca bir avuç çekirdek alıp olayı izleyenlerdensiniz. Belli ki burayada kısaca şov yani beğeni kasmaya gelmişsin. Tamam siz öyle yapın o halde bu tarz herhangi bir durum ile karşılaştığınız zaman oturun ve izleyin.. Bu bahsettiğiniz olaylar nadir gözüken bir durum yok ayakkabısını silkelerden vurmuşlar kafasına vs yüzde kaç ihtimalle başınıza gelir? Siz de diğer insanlar gibi olaya karışmamak için bu tarz şeyler uydurun ve izleyin. Cahillik diyorsunuz da (sizce) yardım etmeye çalışmak bir canlı ile endişelenmek cahillik değildir eğer öyleyse tamam ben cahilim siz Aydınlık olun...

TÜM YORUMLARI OKU (6)