Suudi Arabistan Devlet Televizyonu: 'Cemal Kaşıkçı Konsolosluk İçinde Yaşanan Arbede Neticesinde Öldü'

Suudi Arabistan, 2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü açıkladı. Olayla ilgili olarak Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı, 18 Suudi tutuklandı.

Suudi Arabistan devlet televizyonu resmi soruşturmanın ilk sonuçlarının, Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir kavga nedeniyle öldüğünü gösterdiğini duyurdu.

Olayla ilgili 18 kişinin tutuklandığı bildirildi. Öte yandan, İstihbarat Yetkilisi General Assiri ile Danışman Suud el Kahtani'nin görevden alındığı belirtildi.

"İstihbarat Başkanlığı yeniden yapılandırılacak"

Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı. Komitenin başında da Prens Muhammed bin Selman'ın olacağı belirtiliyor.

Suudi Arabistan ayrıca gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan, Türk yetkililerin, şaibeli isimlerle ilgili paylaştığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamadan saatler önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz'in telefonda görüştüğü belirtilmişti.

Ayrıca bakınız 👇

ABD Meclisi'nde Cemal Kaşıkçı Tasarısı: 'Suudi Arabistan'a Silah Satışı ve Yardımlar Durdurulsun'
Cemal Kaşıkçı İddiaları İçin Suudilerden Yanıt: 'Reformlarımızı Çekemiyorlar'
ABD'li Senatörlerden Trump'a Mektup: Cemal Kaşıkçı İçin Yaptırım Talebi ve 'Magnitsky Yasası' Çağrısı
Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı Açıklaması: "Konsolosluk Yetkilileri 'Buradan Çıktı' Demekle Kendini Kurtaramaz"

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
19.10.2018

Öldüğüne fazlasıyla eminiz zaten Araplar söylesin ceset nerede ceset ?

Pasif Kullanıcı
20.10.2018

sonunda itiraf ettinizde dalga mı geçiyolar lan bunlar. arbede de ölmüşmüş... arbedede öleni niye parça parça ettiniz? nereye gömdünüz? araplardan değil ama suudlardan nefret ediyorum.şu kabe-i mükerreme onlarda olmasa ne güzel olacaktı.

19.10.2018

Trump bunlara "Cemal'in de kaşıklarının da canı cehenneme fazla uzadı bu olay. İnkar edip durmayın bi yalan uydurun da kapansın şu konu artık!" dedi. (Daha önce "Şu kadınları biraz rahat bırakın sivil toplum kuruluşları tepemde yaptırım da yaptırım diye vıdı vıdı yapıp duruyor. Bir kaç hak falan verinde bir süre çeneleri kapansın." dedikleri gibi.) Bi tane arap gazeteci için Suudi Arabistan'ı düşman yaparmı hiç Avrupa ve Amerika. Petrolü daha ucuza satacak başka salağı nereden bulacaklar. Uzaylılar kaçırdı deseler gerçekliği tartışılmayacaktı zaten. Olan adamcağaza oldu...

TÜM YORUMLARI OKU (15)