Suudi Arabistan'da Bir İlk Yaşandı! Suudi Kadınlar İlk Kez Stadyumda Maç İzledi

Daha önce kadınlara direksiyona geçme hakkı verilmesinin ardından gündeme gelen Suudi Arabistan'da,

Zahmet Oldu! Suudi Arabistan'daki Kadınlar da Artık Araç Kullanabilecek

Kadınlar için tribünlere giriş yasağı da kaldırıldı. İlk kez bir stadyum kapılarını cinsiyet ayrımı yapmadan açtı.

Cidde kentindeki Kral Abdullah Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı, futbolsever kadınlar yanlarında erkek akrabaları olması şartıyla seyredebildi.

Kadınlar maçları stadyumda kendilerine ayrılan, eşleri ve çocukları ile ya da yalnız olarak oturabilecekleri özel bölümlerden izleyecek. Bu bölümlerde oturan kadınlara erkeklerin eşlik etmesi koşulu aranmayacak.

Kadınlar sevinç ve memnuniyetlerini sosyal medyada da dile getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sarah Alkashgari: "Suudi bir kadın olarak, bu bir maçtan fazlasıydı."

Suudi Arabistan'da kadın taraftarların maçı stadyumda izlemesinin yolunu açan 18 yaşındaki Sarah Alkashgari, BBC'ye yaptığı açıklamada, bunun 'muhteşem ve gerçeküstü' bir tecrübe olduğunu söyledi.

'Çok sıkı bir futbol fanatiğiyim. Futbol oynamaktan ve izlemekten hoşlanıyorum. Ama daha önce bir futbol maçında bulunmamıştım. Bu benim için bir ilkti. Suudi bir kadın olarak, bu bir maçtan fazlasıydı.

Bu, katkıda bulunabileceğim herhangi bir şekilde katkıda bulunmaktı, sadece 200 kişilik bir ekip organizasyona yardımcı olsa bile.'

Alkashgari, tuttuğu Al-Ahli takımının evinde 5-0 kazanmasını da 'harika' olarak yorumladı.

Kadın haklarını iyileştirmek için adımlar atılan ülkede, ilk defa üniversiteler arası kadın basketbol turnuvası yapılmış ve turnuvaya 3 bin civarında kadın katılmıştı.

Maçın sonucunu merak edenler için "Kadınlar: 1 Erkekler: 0" 👏

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
15.01.2018

şaka maka bayağı ilerlediler, bizi geride bırakmaları yakındır lol

Pasif Kullanıcı
15.01.2018

orrospu cocugu araplar yil olmus 2018 reform yapiyorlar. Ne kadar kendinizi medeni gostermeye calissanizda sizler birer pisliksiniz dunya sizi eli ile pilav yiyen bir IRK olarak bilecek. Ben simdiye kadar Turku seven bir arap gormedim. Ataturk kimdir diye sorsam ,,Turkleri kolelestiren biridir" derler

Pasif Kullanıcı
15.01.2018

Ne oldu lan sikik zoruna mi gitti? Ben eliyle et yiyen Turk gormedim olsada orta caglarda falandir. Amina koydumun arap yalamasi seni arap torelerini din sanan gerizekalilar sizi. Gorkusuz pezevenkler https://albawabacdn-albawabamiddleea.netdna-ssl.com/sites/default/files/imagecache/article_headline_node_big//sites/default/files/im/Saudi/000_Kabsa_Saudi.jpg

Pasif Kullanıcı
15.01.2018

Heh şöyle ya...Ne günaha girdiler şimdi futbol izleyince,araba kullanınca? Bırakın ya bırakın yaşasın insanlar hayatını,kimse bir daha gelmeyecek Dünya'ya.Yalnız düşünmeden edemedim;olur ya gün olur devran döner sahiden der miyiz acaba"laikliğin Ülkesi Arabistan"diye?Varsın gelişsinler varsın özgür olsunlar da ben tükürdüğümü yalamaya razıyım.

Pasif Kullanıcı
15.01.2018

Bütün umudum ironi yapmış olmandan yanadır ama gerçekten yazdığını var sayarsak;lailkiğin ne demek olduğunu bilmiyorsun demek ki.Arabistan'a çirkin Ülke demedim kuralları yanlış dedim.Şimdi yukarıda kadınların futbol izlemesini okuduk dimi?Bunun nesi iğrenç sence? Sizi birileri başka fikirlerle doldurmuş,Laik olmak demek ille Amerikan filmlerinde gördüğümüz gibi olmak demek değil.Hakka hukuka sahip olmak demek,HÜR yaşamak demek.Doğrusuyla-yanlışıyla hayat senin hayatın.Madem inançlı birisin o zaman sorayım sana;sence o insanlar yıllardır başkaları yüzünden futbol izlememiş,bu esaret değil mi?Sen insanın koyduğu kurallara göre mi yaşamayı seçersin yoksa inandığın Tanrı'nın kurallarıyla mı?Şimdi bu duruma Tanrı diyemezsin çünkü yaklaşık 1400 yıldır güncelleme gelmedi bak adamlar kendi kafalarına göre güncelleme yapıyor.:D Demek ki zaten kula tapıyorsun.

TÜM YORUMLARI OKU (20)