Arabistan'da Etek Giydiği İçin Tutuklanan Kadın Serbest

Suudi Arabistan, sosyal hayatta kadınlara uyguladığı aşırı uygulamaları nedeniyle tekrar gündemde. Yetkililer bu defa da etek ve tişört ile sokakta gezdiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan kadın hakkında inceleme başlattı. Riyad polisi tarafından tutuklanan kadın bir süre sonra serbest bırakıldı.

Ülke genellikle kadınlara yönelik kısıtlamalarla gündeme geliyor. Kadınların başörtüsüz dolaşması ve araba kullanmaları ülkede yasak.

Ayrıca kadınların akraba olmadıkları bir erkekle sokağa çıkmalarına da müsaade edilmiyor.

Kulud isimli mankenin yasakları ihlal etmesi ise ülkede ve sosyal medyada yeni bir tartışmayı başlatmıştı.

Görüntülerin yayılmasının ardından ise tutuklanan kadın bir süre sonra serbest bırakıldı. Suudi Arabistan'ın Enformasyon Bakanlığı, kadının herhangi bir ceza almadığını ve başsavcılığın dosyayı kapadığını açıkladı.

Neler Olmuştu? Kulud adlı manken kadın Şakra kenti yakınlarındaki tarihi Uşaykır köyünde, boş bir sokakta dolaştığı anlar kaydederek sosyal medyadan paylaşmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre sosyal medyada görüntüler büyük tartışma yaratırken, bazıları kadının 'abaya' giyerek örtünmenin zorunlu olduğu ülkedeki kıyafet kısıtlamalarına ilişkin yasaları ihlal ettiğini söylemiş, bazıları ise, kadını 'cesaretinden' dolayı tebrik etmişti.

'Din polisleri geri gelmeli' tartışması

İlk olarak Snapchat uygulamasından paylaşılan video, kısa sürede Twitter'da yayılmış. bazı kullanıcılar kadının cezalandırılması gerektiğini, bazıları da ne isterse onu giyebileceğini savunmuştu.

Ülkedeki bazı yorumcular da bölgeye 'din polislerinin geri getirilmesine gerek duyulduğunu' söylemişti.

Geçtiğimiz aralık ayında da bir kadın başörtüsüz fotoğrafını Twitter'dan paylaşmış ve tutuklanmıştı.

onedio.com
Suudi Kadın Twitter'daki Başörtüsüz Fotoğrafı Yüzünden Tutuklandı

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR

Irkçılığa karşıyım ve yapana da her türlü karşı çıkarım ancak arap milletinin gerçekten ilkel, cahil ve potansiyel terorist olmaları kendilerinden her zaman beni tiksindirmiştir. Arap milleti dısındaki her topluma saygım sonsuzdur. Her biri benim dostumdur ancak arapları bir turlu sevemedim.

Pasif Kullanıcı
19.07.2017

yemin ederim birebir aynı şeyi düşünüyorum helal olsun sana

18.07.2017

Şimdi bazi şerefsizler gelir "Yaşadigi ülkeye uyum saglayacak oralar kutsal topraklar biraderrrr" der. O vakit Fransanin sahillerinde haşema ile giren karilarda o ülkeye uyum saglayacaklar. Kadın kutsal ve özgür bir varliktır kesinlikle mal degildir. Hiç bir devletin yasanin dini kanunun kadının üzerinde sözü geçmemeli. Bu araplar dünyadaki en iki yüzlü pislik insanlardir. Arap prensi Rihanna ile dünyanin önünde yiyişirken hiç sesleri çıkmaz ama bir kadın sokaklarda baş örtüsüz ve etekle gezdigi için dünyanin lanetini okurlar. Kendi bokunuzda bogulasiziniz amk.

19.07.2017

Bu arada Atatürk'e laf eden cahiller görün laikliğin olmadığı yer nasıl oluyormuş

TÜM YORUMLARI OKU (124)