Survivor 2023 Finalisti Özgür Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Big Guy Lakaplı Özgür Tetik Hakkında Tüm Detaylar

Ekranların en sevilen yarışma programı Survivor'da yarışmacılar yüzüp yüzüp kuyruğuna geldi. Aylar süren çile onlar için artık final gecesi heyecanında sona erecek. Tüm yılların en zor Survivor'ı olduğu iddia edilen 2023 sezonunun finalistlerinden bir tanesi de Özgür Tetik oldu. Özgür Tetik'in hayatına dair detaylar ise yeniden araştırılıyor. Özgür Tetik kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ve mesleği ne? Özgür Tetik'in lakabı ve Instagram kullanıcı adı ne? 

İşte detaylar...

Survivor ilk bölümüyle 15 Ocak Pazar günü TV8 ekranlarında karşımıza çıkmıştı. Program 6 aylık serüvenin ardından 13 Haziran Salı bu akşam final bölümüyle ekranlara gelecek.

İlk bölümden itibaren ada koşullarına dayanamayarak kendi isteğiyle programdan ayrılan birçok ünlü isim gördük. Aynı zamanda sakatlanarak yarışmaya veda etmek zorunda kalanlar da oldu. Adını finale yazdıran 2 isim sonunda belli.

Survivor 2023 gönüllüler takımında yer alan Özgür, ilk günden beri yaşı ile dikkat çeken isimlerden.

Tüm sezon boyunca başarısı ile dikkat çeken Özgür'ün finalist olmasıyla birlikte, hayatına dair detaylar yeniden araştırılmaya başlandı.

Survivor 2023 gönüllüler arasında yer alan Özgür, daha önce defalarda Survivor elemelerine katıldı. Özgür, daha önce birçok kez yedek seçildi ancak 2023 yılı yarışmacıları arasında yer alabildi.

Bunca uğraşının sonunda ise 2023 sezonu finalisti olarak adını Survivor tarihine kazıdı. Bu akşam gerçekleşecek olan Survivor 2023 finalinde Nefise Karatay ile karşı karşıya gelecek.

Survivor Özgür Tetik Kimdir?

47 yaşındaki Özgür Tetik, 1975 yılında Yalova'da dünyaya geldi. Ortaokulda spora basketbol ile başlayan Tetik, uzun yıllar amatör ligde basketbol oynadı. 

Sporun hemen her dalına meraklı profesyonel sporcu Özgür, 1993 yılında kuvvet antrenörlüğü eğitimi aldı. Kuvvet antrenörlüğü eğitimlerinden sonra 2000'li yıllara kadar hem sporcu hem antrenör olarak kuvvet antrenmanları düzenledi. 

2002 yılında ise onu başarıdan başarıya taşıyacak olan triathlon ile tanıştı. Zamanla olimpik triatlon branşında yarışmaya başladı. 

Spora ve eğitime hiç ara vermeyen Özgür, aldığı eğitimlerin ardından NPTI Seviye 3 ve Fitness Federasyonu Seviye 2 antrenörü oldu.

Peki, Triatlon Ne Demektir?

Triatlon, üç branşın bir arada yapıldığı spor anlamına gelir. Bu branşlar; yüzme, bisiklet ve koşudur. Triatlon bireysel bir spordur ve sporcu her bir branşa ait parkuru (sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşu) art arda tamamlamak zorundadır. 

Sporcular, tamamlanan her parkurun ardından kurallara uygun kıyafetlerini giymek için değişim alanına giderler. Triatlonda değişim alanına giderken bile uyulması gereken belirli kuralar vardır. Değişimden sonra ara vermeden sıradaki spor dalı ile yarışa devam edilir. 

Triatlonda sporcunun sadece bir branşta başarılı olması yeterli değildir. Tüm branşlarda başarılı olması gerekir. Bunun için ilgili branşa ait antrenmanları düzenli olarak yapmak, ilgili kas guruplarını çalıştırmak, gerekli taktik ve tekniğe hakim olmak gerekir. Bu spor yüksek enerji, bilgi ve dayanıklılık gerektirir.

Koşu camiasında "Big Guy" lakabıyla tanınan Özgür Tetik bir maraton koşucusu, kuvvet antrenörü, ultra maraton yarışmacısı ve Running Academy'nin kurucusudur.

Özgür Tetik, triatlon deneyiminden sonra maraton ve yarı maraton branşlarında yarışmaya başladı. 2008 yılından itibaren ise zamanını tamamen koşu ve kuvvet antrenörlüğüne ayırmaya karar verdi. 

2010 yılında ise ultra maratonlara katılmaya başladı ve zamanla 50 km, 100 km, 250 km'lik etaplarda yarıştı. 

Ultra maraton sporcusu Özgür Tetik, 2017 yılında Sahra Çölü Ultra Maratonu (250 km) Des Sables'e katıldı.

Özgür Tetik Evli mi?

Özgür, kendisi gibi antrenör Tuğba Tetik ile evli.

Survivor Özgür Instagram Hesabı Ne?

Özgür Tetik, _ozgurtetik_ kullanıcı adıyla instagramda.

Özgür ve eşinin İstanbul Kemerburgaz Kent Orman'nda açtığı "Running Academy" Instagram Hesabı Ne?

Özgür Tetik'in kurucularından olduğu 'Running Academy', runningacademy_official kullanıcı adıyla instagramda.

Survivor yarışmacısı Özgür Tetik, Survivor'a gelmeden önce dostlarının hazırladığı sürpriz partide "belki de hayatımın en büyük macerası" olarak ifade ettiği Survivor yolculuğunu kutlamasıyla dikkat çekmişti. Bakalım kendisi şampiyonluğunu da böyle kutlayabilecek mi?

Özgür Tetik, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; 

'Benim için bambaşka ve belki de hayatımın en büyük macerası başlıyor.

Dün akşam tüm sevdiklerim, muhteşem bir sürprizle beni bu maceraya uğurlamak için geldi.🙏

Sanırım insanlar gerçekten böyle anlarda ne kadar sevildiğini anlayabiliyor.

Bende dün akşam hayatımdaki insanlara güzel şeyler ektiğimi gördüm.

Maceramın sonu ne olursa olsun bu sevgiye layık olabilmek

benim için her şeyin üzerinde.'

Siz Özgür'ü destekliyor musunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Survivor Nefise Kimdir? Survivor All Star 2024 Finalisti Nefise Karatay Kaç Yaşında ve Nereli?

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede