Sürücü Yoğun Bakımda! Bayrampaşa'da Taksiciye Silahlı Saldırı Anı Kamerada

İstanbul Bayrampaşa'da turkuaz taksi sürücüsü Nihat Elçi aracına müşteri gibi binen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yapılan müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Elçi'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

DHA'da yer alan habere göre olay, Terazidere Mahallesi Çiftehavuzlar Caddesi'nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, turkuaz taksi sürücüsü Nihat Elçi, taksi uygulaması üzerinden aldığı bir yolcuyu Bayrampaşa'ya getirip bıraktı. Burada bir kişi müşteri gibi Elçi'nin aracına bindi.

Araçla bir süre yolculuk yapan şüpheli silahını çıkararak taksi şoförü Elçi'nin başına ateş etti.

Taksi sürücüsü Nihat Elçi kanlar içerisinde kalırken şüpheli şahıs aracın ön kısmına eğilerek bir şeyler aradı

Daha sonra araçtan inen şüpheli hızla olay yerinden uzaklaştı

İşte yaşananlar 🎥

Yaşananlar sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralanan taksi şoförünü çevredeki bir özel hastaneye kaldırdı. Yapılan müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Elçi'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Hastane önünde eylem

Arkadaşlarının tedavi gördüğü hastane önünde toplanan taksiciler meslektaşlarına yapılan saldırıya karşı tepki gösterdi. Araçlarının kornalarını çalarak hastane önüne gelen taksiciler burada bir süre eylem yaptı. Taksiciler daha sonra hastane önünde basın açıklaması yaptı.

'Ekmeğimizi kazanırken ölmek istemiyoruz, kabinli araç istiyoruz'

Taksiciler adına basın açıklaması yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, 'Önce can güvenliğimiz dedik. Yıllardan beri söylediğimiz bir şey var bizim. Darp ediliyoruz, gasp ediliyoruz, taciz ediliyoruz. Bu işlerin çözümü taksi şoförünün can güvenliğini sağlamak ne panik butonu, nede çağırma sistemleridir. Bizim can güvenliğimizi yüzde doksan sağlayacak olan kabinli araç. Yıllardan beri devlet bunun çözümünü bulduğu halde 2009 yılında çalışma ve maliye bakanımızın bu yönde beyanları olduğu halde yıllardan beri biz bu meslekte ölüyoruz. Bu meslekte biz yaşlanamıyoruz. Yine bir arkadaşımız Beylikdüzü'nden aldığı yolcu ile Bayrampaşa'ya geliyor. Bayrampaşa'da hiç bir şey yokken, aracın içerisinde kamera, takip sistemi varken kafasına tek kurşunla sıkılıp gasp ediliyor. Her ne olursa olsun biz bu araçların içerisinde güvenle hizmet vermek istiyoruz. Biz emekçi taksi şoförleriyiz. Ekmeğimizi kazanırken ölmek istemiyoruz. Bu kaçıncı sayısını unuttuk' dedi. Bir süre hastane önünde bekleyen taksiciler, daha sonra korna ve konvoy oluşturarak hastane önünden ayrıldı.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
28.11.2018

hangi ekmeğinizi alın teriyle kazandınız ki lan? siz değil miydiniz terör saldırısı olduğunda havaalanında normalden 3-4 katı fiyat çeken? siz değil misiniz ubercileri döven? siz değil misiniz turistleri dolandırmak yetmezmiş gibi kendi vatandaşınızı fazladan 10 lira için dolandırmaya çalışan? anca içinizden biriniz yaralanınca ayaklanırsınız zaten amk çomarları. diğer elemanı tanımıyorum ama yinede geçmiş olsun ne diyim.

29.11.2018

Daha dün burada haberi vardı, Taksim'den Galatasaray'a 44 euro isteyen taksici. Bu mu emeğinizle para kazanmak ?

Hastane önünde kornayla protesto ne ya? Başka yer mi kalmadı protesto edecek, hastalar var içeride. Abi iyileşir umarım. Uber'e saldırırken hiç böyle demiyordunuz?

29.11.2018

hastane önünde kornalı eylem yok okuduğunu anla! yolda korna çalarak geliyorlar ki öncesinde salı 2 gibi atvnin önünde eylem yaptılar. taksicileri hiç sevmem ama ben de destek verdim salı gecesi. ayrıca bebeklere köpeklere tecavüz ediyorlar ve sen de insansın aynı kefeye mi konulmalısın?

28.11.2018

Söyledim yine söylüyorum. Yoksulluk sınırının 6.4k olduğu ve asgari ücretin 2k bile olmadığı bir ülkede bu tür gasp, soygun vb. yaşanmaması imkansız. Daha da artacak bu olaylar. 3 kuruş için insanlar ölecek. Millet aç, ya ölecek ya öldürecek. Köşeye sıkışan fare bütün gücüyle saldırır mantığı.

TÜM YORUMLARI OKU (21)