Suriyeli Gençler: 'Sanki Biz Dedik Suriye'ye Gidin, Oraya Bizi Kurtarmaya Gitmediniz'

BBC'nin mikrofonu uzattığı Suriyeli gençler konuştu. Türkiye’nin, Yunanistan’la sınır kapılarını açtığı yönündeki haberlerin ardından Edirne'ye gelen gençler, 'sanki biz Suriye'ye gidin dedik, oraya bizi kurtarmaya gitmediniz' dediler.

İşte o anlar:

BBC'nin röportajının tamamına buradan ulaşabilirsiniz:

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
YORUMLAR
02.03.2020

1. Adam Biz Türkler gibi Avrupada yaşamın daha kolay ve rahat olduğunu söylüyor ki bunu Türkler bile defalarca söyledi. 2. Adam biz söylemedik derken ukalaca söylemiyor, siz kendinizi düşünerek gittiniz diyor. 3. Ülkenin bir çocuğunun söylediği gibi Askerlerimiz Şehit oluyor ama ne uğruna, halkın bilgilendirilmediği kocaman bir soru işareti uğruna. 4. Bizlerin cesaret edip söyleyemediğini adam söylüyor. 5. Suriye rejimine hiç karışılmasaydı ve şehit haberleri gelmeseydi, göçmen politikası ab den gelecek para olarak değilde insan değerleri üzerinden yapılsaydı. Ne türk üzülürdü ne suriyeliler.

02.03.2020

ağzına sağlık...

02.03.2020

Ben neden seni düşüneyim yada benim vatanım neden seni düşünsün.Ülkeni terk ederek sen zaten yanlışı kendine yaptın.Vatanı terk etmeseydin zaten bu durumda olmazdın.Sen bizden koruma talep etmek için mülteci olarak geldin.Devletimizin ve milletimizin ekmeğini yedin suyunu içtin her türlü faydasından faydalandın,daha neyi talep ediyorsun anlamış değilim.Türkiye daha kendi vatandaşını yeteri kadar istihdam edemiyor birde sizi mi istihdam edecek ? Ayrıca beğenmiyorsan çekip gidersin.Boş kalabalık yapmazsın.Gittiginiz ülkelerin yaklaşımı bizim kadar ılımlı olmaz ama siz ve sizin gibi zihniyetler bunu hakediyorsunuz.

03.03.2020

Dibine kadar haklılar mk dibine kadar hiç kimse gelin bizim yerimize savaşın Esad'ı devirin de bize Suriye yönetimini verin demedi. Adamlar bir çatışmadan kaçtılar doğru ve önlerinde 2 seçenek vardı ya Kuzey Irak ya Türkiye. Sike sike Türkiye'ye gelmek zorunda kaldılar yoksa nereye gitmek istiyorsun deseler listenin sonuna bile yazmazlardı Türkiye'yi. Yok din kardeşiymiş de yok bilmem neymiş, birinin osmanlıcılık fantezileri yüzünden onlarca askerimiz bizimle hiç alakası olmayan bir savaşın içine çekilip şehit düştü daha kaç şehit vereceğimiz de belli değil. Tek adam rejimini alıp ülkece götünüze sokabilirsiniz kim evet dediyse, bir ülke tek br adamın egolarına teslim edilirse böyle oluyor işte..

TÜM YORUMLARI OKU (63)