Suriye ve Irak Tezkeresi Meclis'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gönderilen Irak ve Suriye tezkeresinde, Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak devam ettiğinin altı çizildi.

Türkiye'nin, komşusu Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede, 'Diğer taraftan Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. Suriye'de, sınırımıza mücavir alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir.' denildi.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
20.10.2021

Çocuklarınıza çürük alıp gariban çocukları sınır ötelerine göndermek gayet mantıklı. Şehadet şerbetini kandırıp aklını yıkadığınız , cahil bıraktığınız vatandaşlara içirip siz alttan ısıtmalı villalarınızda viski yudumlayıp pudra şekeri çekiyorsunuz. Tabi askere gidenlerde Seyit Onbaşı olacağını sanıyor. Kurtuluş değil rant mücadelesi bu, bu mücadelede en ucuz kalemde maalesef hayatlarımız.

20.10.2021

Suriye'nin AMK

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ