Suriye Ordusu Palmira'yı Tamamen Geri Aldı

Suriye ordusunun yaklaşık bir yıldır IŞİD’in elinde bulunan Palmira’yı tamamen geri aldığı belirtildi.

Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde Rus savaş uçaklarının da havadan destek verdiği Suriye ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanan Palmira’nın, yeniden Suriye yönetiminin eline geçtiğini aktardı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Suriye devlet televizyonu SANA da Rus savaş uçaklarının desteğiyle gerçekleştirilen Palmira’nın özgürleştirilmesi operasyonunun sona erdiğini duyurdu.

IŞİD Palmira'daki Tarihi Kemeri Havaya Uçurdu

Bölgede gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedilirken, antik kent ve yerleşim bölgelerinde de kontrolü tamamen ele geçiren Suriye ordusunun, Rakka ve Deyr Ez-Zor’a geri çekilen IŞİD militanlarını takipte olduğu ifade edildi.

IŞİD'in Elinde Kaderini Bekleyen Palmira'dan 150 Yıl Öncesine Ait 15 Nadir Fotoğraf

AFP’ye konuşan bir kaynak, “Gece boyunca süren ağır çatışmalardan sonra, ordu şu anda Palmira’da tam olarak kontrol sağladı; hem antik kalıntıların olduğu bölgede hem de yerleşim bölgelerinde” dedi. Kaynak, askerlerin antik kente yerleştirilen onlarca bomba ve mayını imha etmekle uğraştığını belirtti.

Sputniknews

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
27.03.2016

Güzel bir harekat oldu. Suriye Ordusu dersine iyi çalışmış bu sefer. Önce şehrin kuzey-batısındaki' ki tepeler bir bir alındı. İşid buraları kaybetmemek için çok mücadele verdi. Daha sonra güneye inilip antik kent alındı. Bu noktadan sonra kuzeyde ki İşid elinde olan ordu üssü ve güneyde kalan meyve bahçeleri alındı. Böylece şehir 2 noktadan kuşatıldı. Tüm işid savunma hattı burada kuruluydu. Ama Suriye ordusu vu savunma hattı üzerine gitmek yerine kuzeyden dolanarak şehrin kuzey-doğu tafaından hücuma geçti. Güneydeki birlikler de hava alanına saldırdı hava alanı düşünce işid açık bırakılan tek alandan geri çekildi. Geri çekilenler de Rus Jetlerin hedefi oldular. Şimdi söylenen İşid' in Suriye Ordusunun Deyrez-zor' a ulaşmasını önlemek için suknah kasabasında yeni bir savunma alanı oluşturaağı yönünde ancak bu dakikadan sonra İşid' in güçlü bir savunma yapacabileceğini düşünmüyorum.

27.03.2016

O konuyda bir kaynak bulamadım ama Palmira' dan çekilen işid militanların Rus Uçaklarına yakalandıklarını okumuştum ayrıca İŞİD ve diğer kökten dinci hesaplarında ölüm sessizliği hakim. Muhtemelen ağır kayıplar verdiler. Suriye Ordusu 3 subay kaybından bahsediyordu onun haricinde İED' ler biraz zarar verdi.

Pasif Kullanıcı
27.03.2016

Her ne kadar arapları sevmesekte, Esad'ı takdir ediyorum. 21.yy bana göre en iyi 5 liderden birisidir..

27.03.2016

Bu kadar kara ve hava desteğine rağmen bu kadar uzun sürmesi bu kekoların aslında hava desteği olmadan paramparça olacağı anlamına gelir.

27.03.2016

Hayır senin savaştan bir bok anlamadığın anlamına gelir.

TÜM YORUMLARI OKU (10)