Suriye: Mevcut Gerilimin Sorumlusu Türkiye'nin Politikaları

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Suriye konusunda uyguladığı politikaları eleştirerek, yaşanan gerilimden bu siyasetin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Associated Press'in bildirdiğine göre Lübnan'dan yayın yapan el Mayadin televizyonuna konuşan Mekdad, 'Türkiye ile Suriye arasında tansiyonun yüksek olmasından Türkiye'nin uyguladığı politikalar sorumludur' dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde bulunan Türk birliklerine yönelik perşembe günü düzenlenen saldırıda üç asker şehit olmuştu.

El Bâb'da Türk Askerine Saldırı: TSK Suriye Rejimini Sorumlu Tuttu

Mekdad, 3 Türk askerinin şehit olduğu saldırıyı Suriye ordusuna ait savaş uçaklarıyla yapıldığı suçlamasını ne kabul etti ne de reddetti.

Bakan yardımcısı ayrıca, Türkiye'nin Suriye'ye yabancı savaşçı göndererek ve bu kişilere silah vererek 'Suriye ve Suriyelileri yok etmek' istediğini de öne sürdü.

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
YORUMLAR
26.11.2016

Bu Suriye meselesi bize fena girecek gibi en basindan yuzumuzu cevirip kimseyi almamali hic bulasmamaliydik "ama onlar bizim din kardeşimiz ühü ühü" diye aldigimiz insanlari simdi tehdit amacli "salayim mi lan ustunuze he salarim bak" diye kullaniyoruz ustune utanmadan "KAPILARIAÇREİS" diye TAG aciyoruz. Peygamber görse yüzümüze tükürür o derece.

O pkk'yi destekliyor bu destekliyor diye agliyorsunuz.Kendi hükumetiniz suriye'de kan doken,kafa kesen dünyanin farkli yerlerinden gelmiş muhalif cihatcilara esad devrilsin diye tirlarla silah yolluyor...Üstüne bir de Suriye devletinin topraklarina izinsiz asker sokuyor. Hosgeldin mi diyeceklerdi ?

26.11.2016

amerikanın pkk pyd denen asıl işgalcilere yardım etmesi iyi rusyanın masum katili zalimlere yardım etmesi iyi islam adını kullanan günahkarların insanları öldürmesi iyi ırak ın mezhep savaşı başlatmaya çalışması iyi ama 5 milyon Suriyeli ıraklı mülteciyi besleyen türkiyenin artık mültecileri kendi topraklarında yaşamaları için kendi askerleri ile bölgede güvenli bölgeler oluşturarak oraya bu insanları yerleştirerek kendi topraklarında yeniden yaşamalarına olanak tanıması ve hatta tüm bunları ışid pkk pyd fetö başta olmak üzere daha nice terör örgütleri ve bölücülerle mücadele ederken AB gibi terör destekçilerinin yaptırımları ile uğraşırken ekonomik krizin eşiğindeyken kendi toprakları içerisinde sorunlar yaşarken ve yine kendi toprakları içinde bomblara patlarken kendi askeri şehit olurken yapması zorlarına gittiği için çıkıp böyle konuşmak basit

TÜM YORUMLARI OKU (19)