'@taraabujrab' kullanıcı ismiyle TikTok'ta videolar paylaşan kadın, 'Suriye'de 1 gün' paylaşımı ile sosyal medyada viral oldu. Seçimler nedeniyle iyice hararetlenen Suriyelisığınmacı konusunun ardından, Suriye'de yaşayan kadının 'Suriye'de 1 gün' paylaşımı oldukça dikkat çekti.
İç savaş nedeniyle ülkelerine dönmeyip Türkiye'de kalan milyonlarca Suriyeli kişiden bazıları da zaman içerisinde Türk vatandaşı olup oy hakkı kazandılar.
Seçimler nedeniyle de yabancı uyrukluların oy kullanıp kullanamama konusu da tekrar tartışmalara neden olurken, sosyal medyada viral olan videodan sonra birçok kişi 'Onlar gitmiyorsa biz gidelim' şeklinde yorum yaptı.
Adamlar ülkelerindeki vasıflı gençlere kol kanat gerdi, çeri çöpü Türkiye'ye gönderdi. Şimdi de mis gibi hayat yaşıyorlar. Tertemiz politika.
Bu gidişle ben gideceğim Suriye'ye
Böyle dehşetengiz iç savaş görüntülerini sansürleyip verseniz olmaz mı? İnsanın psikolojisi bozuluyor!