Suriye’de Türk SİHA'sını Vuran ABD Uçağı İncirlik'ten mi Kalktı?

Türkiye’ye ait SİHA’nın, Suriye’de PKK’ya yapılan operasyonda ABD tarafından düşürülmesinin yankıları sürüyor.

Ankara kaynakları, ilk etapta düşürülen SİHA’nın Türkiye’ye ait olmadığını iddia etmiş ancak sonrasında Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında düşürülen SİHA’nın TSK envanterinde olduğu kabul edilmişti.

Dışişleri Bakanlığının açıklaması 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Suriye’deki operasyonda düşürülen SİHA için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Halk TV’de yayınlanan program katılan Emekli Amiral Türker Ertürk, ABD savaş uçağının İncirlik’te bulunan havaalanında kalktığını söyledi.

"Bu SİHA'yı kim düşürdü? İncirlik'ten kalkan bir Amerikan F-16'sı düşürüyor. Nereden kalkmış? İncirlik üssünden. Anadolu'nun güvenliği için sınır ötesinde operasyon yapıyorsun, o SİHA'yı bu topraklardan kalkan başka bir uçak vuruyor."

Al-Manitör’deki bir haberde ise SİHA’yı düşüren savaş uçağının Ürdün’den havalandığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Suriye'de SİHA'ların Vurulduğu Bölgede Hayatını Kaybedenler İçin Yapılan Askeri Törende Panik Anları
Fatih Altaylı: 'ABD, Türkiye’ye 'Buralarda Çok Dolaşma' Diyor'

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
06.10.2023

Bunda şaşıracak ne var? Subaylarımızın başına çuval geçirdiklerinde ne yaptık? PKK'ya tırlarla askeri malzeme götürürken, PKK'yı ABD askerleri eğitirken ne yaptık? Suudiler ülkemizde gözümüzün içine baka baka cinayet işlediler ne yaptık? Rahibi özel uçaklarla yolcu ettik. Özetle Dünya 5 ten büyük ama TC son yıllarda adeta küçük. Kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Karadeniz'de kahveye gelip "Var mı bana yan bakan?" diyen adamın yanına gidip "Var mı ikimize yan bakan" diyenden ne farkımız var? AİHM kararlarımızı uymuyorsun der adını skandal açıklama derler, Ermenistan Azerbaycan görüşmesinde sınır komşuları TC gelmesin diyen zurnanın son deliklerine (Alm.Fr) parti sözcüleri yanıt verir. İsveç'in NATO üyeliğine onlarca PKK'lıyı iade etmediği halde RTE onay verdi. Daha ne diyeyim?

06.10.2023

çuval. tır. olayları ne yazık ki doğru... ama kendimiz çalıp oynamıyoruz. eastmed i çöpe attık. Amerika bile ben yokum dedi.israil bizle anlaştı... şuan ki anka s düşürüldükten sonra F16 o bölgeyi yerle bir etti. petrol tesisi ne elektrik santrali ne de askeri herhangi bir yapı kaldı .. bi de şu anki kötü ekonomik durum olmazsa...

06.10.2023

iyi de usa nin incirlikte muharip hava unsuru yok ki. ulan bizim bile 3 tane f16 miz var. o da alarm durumları için.

06.10.2023

3 F16 olayında ciddisin galiba

06.10.2023

İddiaa doğruysa durum içler acısı demektir. .

TÜM YORUMLARI OKU (16)