Suriye'de Okula Bombalı Saldırı: 40 Çocuk Öldü

onedio.com

Suriye'nin Humus kentinin Akrame semtindeki iki ilkokula intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda çoğunluğu çocuk 45 kişi yaşamını yitirdi, en az 70 kişi de yaralandı

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Humus’un Akrame semtindeki iki okulun yakınında kısa aralıklarla iki patlama meydana geldi.

İki olayda, Yeni Akrame Okulunun önünde bomba yüklü aracın infilak ettiği, Akrame el-Mahzumi Okulunun önünde ise intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi. Saldırılarda çoğunluğu çocuk olmak üzere 45 kişi yaşamını yitirdi, en az 70 kişi de yaralandı.

Olayın sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmazken uluslararası ajanslar, bunun hükümetin kontrolündeki bir bölgede son zamanlarda yaşanan en kanlı saldırı olduğunu bildirdi. Hükümet ise saldırıdan Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) sorumlu tuttu.

  • TARAF/AJANSLAR
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Türk Bayrağına Yapılan Saldırının Ardından Adli Soruşturma Başlatıldı
Dünyanın En Uzun Demiryolu Tüneli! Dev Proje 8 Şehri Birbirine Bağladı
Tenisteki Gururumuz Zeynep Sönmez Bir Kez Daha Tarih Yazdı, Avustralya Açık'ta 3. Tura Yükseldi