Sürekli Solmasından Şikayet Edenlere: Evde Çiçek Bakımı Nasıl Olmalı, Anlatıyoruz!

Ev bitkileri hem çok dekoratif görünüyor hem de insana enerji veriyor ve evin havasını değiştiriyor. Ama bakımı da bir o kadar zor. Elbette her çiçeğin kendine özel bir bakım şekli var. Evde çiçek bakımının püf noktalarını genel hatlarıyla bir araya getirdik. Sen de eve aldığın çiçeklerin sürekli solmasından şikayet edenlerdensen vakit kaybetmeden seni içeriğe alalım.

''Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’’

Çiçek buketleri, uygun bir vazoda daha uzun süre yaşayabilir.

Çiçek buketleri en az canlı kalabilen çiçekler oluyor. Öncelikle bu çiçekleri uygun bir vazoya almak ve vazoya yeteri kadar su eklemek gerekiyor. Zamanla solmaya başlayan kısımları buketten ayırarak ve birkaç günde bir suyunu değiştirerek çiçeğinin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsin.

Saksı seçimi çok önemli.

Ev bitkileri için saksı seçerken genelde en dekoratif görünenini seçiyoruz ama bundan daha önemli bir nokta var: Çiçek için doğru saksıyı seçmek. Çiçekler büyüklüklerine göre farklı saksılara ihtiyaç duyuyorlar. Bu aşamada kökleri büyük olan bitkiler için büyük boyutlu saksılar tercih etmek gerekiyor. Elbette zaman geçtikçe çiçeğin ihtiyacına göre saksı değişimi yapmak da önemli.

Çiçek için doğru toprağı bulmak gerekiyor.

Bitkilerin de hayatta kalabilmesi için aynı insanlar gibi bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Bu nedenle toprak seçimi de çiçekler için büyük önem taşıyor. Genel olarak vitamin ve mineral bakımından zengin toprakları tercih etmende fayda var; ancak bazı bitkiler özel topraklara ihtiyaç duyabiliyor. Emin olmadığın durumlarda bir çiçekçiye danışarak hareket etmen daha doğru olacaktır.

Elbette sulama kısmı işin en önemli noktalarından biri.

Çiçeklerin ihtiyaç duydukları su oranı ve sulama sıklığı birbirinden farklı olsa da genel olarak olarak çiçeğin toprağının ne çok kuru ne de çok ıslak olması gerekiyor. Aslında toprağına dokunduğunda bitki sana suya ihtiyacı olup olmadığını söylüyor. Bu aşamada çiçeğin türünü araştırıp sulama sıklığını ve miktarını öğrendikten sonra geriye sadece onun ihtiyacını anlamak kalıyor. Bu aşamada sulama miktarını ayarlayabilmek için bir sulama kabı kullanmanda fayda var.

Yaprak bakımını da ihmal etmemek gerek.

Özellikle büyük yapraklı bitkilerin yaprak bakımı ayrı bir özen istiyor. Küçük yapraklı bitkilerin yapraklarını sıklıkla ılık suyla spreylemelisin. Büyük yapraklı bitkilerde de aynı işlemi uygulamanın yanı sıra zaman zaman yaprakları nemli bir bezle silmende de fayda var. Ek olarak zaman zaman çiçeğinin yapraklarını temizlemen ve kuruyan yaprakları ayıklaman gerekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kısırlaştırılmış Dostlarımızı İçeriğiyle Besleyecek, Lezzetiyle Mutlu Edecek Enfes Mamalar
Yağmurlu Günlerde Üstünde Rahatlıkla Kahvenizi İçebileceğiniz Koltuklar
Bir Kadını Mutlu Edecek Hediyeler Listesinde Yer Alan En Güzel 12 Hediye
Ünlü Ressamların Eserlerini Evinize Taşıyacak 12 Dekoratif Tablo
Bir Dokunuşla Evinizin Havasını Değiştirecek Dekorasyon Ürünleri

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman