Süperstar da Tepki Gösterdi: Ajda Pekkan'dan Sokak Hayvanları Yasasına "Akıl Tutulması" Vurgusu!

Gündemden düşmek bilmeyen sokak hayvanları yasasına Sezen Aksu, Yonca Evcimik, Hande Erçel ve nicelerinin ardından bir tepki de Süperstar'dan geldi. Ajda Pekkan, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren ve TBMMBaşkanlığına sunulan kanun teklifine 'akıl tutulması' vurgusu yaptı.

Türkiye'nin gündemi günlerdir Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle çalkalanıyor biliyorsunuz...

Tartışma yaratan yasa teklifi, özellikle sokak hayvanlarına ötanazi uygulanması için yerel yönetimlere yetki verilmesini kapsadığından büyük tepki çekmişti.

Ne mutlu ki geçtiğimiz dakikalarda, AK Parti'nin sokak hayvanlarıyla ilgili tekliften uyutma ve ötanazi maddesini geri çektiği öğrenildi. Kaçıranlar için detaylardan bu yazımızda bahsetmiştik:

Sokak Hayvanları Yasa Tasarısında Geri Adım: Ötanazi/Uyutma Olmayacak

Belki gösterilen tepki, belki de başka bir şey yasadan "ötanazi ve uyutmanın" çıkarılmasına sebep oldu bilemiyoruz ama iyi ki de oldu. Süreç boyunca, tepki gösterenler arasında birçok ünlü isim vardı. Son olarak Ajda Pekkan da ses çıkarıp tepki gösterenler arasına katıldı.

Hayvanlara düşkünlüğüyle öne çıkan Süperstar, sözlerine "Akıl tutulması yaşanıyor ülkede. Biz kedilerle, köpeklerle büyüdük. Onlarla empati yaptık" diyerek başladı.

"Bizleri zelzeleden kim kurtaracaktı? Onlar kurtardılar. Hiçbir hayvan kendisini rahatsız etmedikçe saldırmıyor" diyerek tepki gösterdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Minik Şerce Yine Kitabın Ortasından Konuştu: Sezen Aksu'dan Yeni Sokak Hayvanları Yasasına Sitemkar Mektup!
Kabul Edildiği Takdirde Neler Olacağını Tek Tek Anlatan Yonca Evcimik'ten Sokak Hayvanları Yasasına Tepki!
Ayşe Hatun Önal, Sokak Hayvanları Yasasına Tepkisini Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır’ı Hedef Alarak Gösterdi

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gazeteci Ferit Demir'den Saatleriyle 'Yalan İfade' İddiası: "Narin'in Katledildiğini Köyde Herkes Biliyordu"
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
22.07.2024

Hiç evinden çıkıp işe, otobüs durağına, pazara, okula yürüdü mü acaba? Dünyayı gezmiştir, Avrupa’nın hangi şehrinde sokaklarda köpekler çete gibi gezip insanlara saldırıp korkutuyor?

22.07.2024

Kendisi köpekleri rahatsız etmiyor ondan. Çünkü günlük hayatında köpeklerle karşılaşmıyor. Evinde eğitimli köpeği varsa hepsini öyle sanıyor herhalde. Birgün bu köpekler yüzünden motosikletle kaza yaparsam o zaman mahallede bir tane köpek kalmaz sanırım

Köpeklerin belirli şehirlerde saldırganlaşması size Türkiyede bütün köpekleri katletme hakkı tanımıyor. Bu topraklarda sadece sizin yaşama hakkınız yok bir depremde 100.000 insan ölüyor . Sen Allahın verdiği canı katliamla alırsan bunun getirisi ya salgın hastalık olur , ya deprem olur bir şekilde bedelini yine ödersin . Bu durumda zerre üzülmeme gerek kalmıyor .

22.07.2024

Süt kuzu kokoreç yiyormusun, ya tavuk döner, midye dolma. Onlar ağaçta mı yetişiyor. Hiç kimseye zararı olmayan hayvanları sabah akşam yerken kimsenin gıkı çıkmıyor. Çocuklar ölüyor çocuklar...

22.07.2024

yahu bu kadar bencil ve bu kadar su yavrucaklara düşman bir millet olduğumuzu gerçekten bilmiyordum yaa bırakın artık şuncağızların yakasını artık 😡😡😡

23.07.2024

Sayenizde insan yaşamının ne kadar değersiz olduğunu anladık bu ülkede. Çocuklar en feci şekilde can verirken insanlar itleri savunacak kadar vicdandızlaşmış.

TÜM YORUMLARI OKU (44)