Süper Lig'e Yükselen Son Takım Alanyaspor Oldu

Adana Demirspor'u mağlup eden Alanyaspor Süper Lig'e yükselen son takım oldu. Normal süresi 1-1 sona eren maçta Alanyaspor seri penaltı atışlarında 3-1 galip geldi ve tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Süper Lig’e yükselen son takımı belirleyecek olan final maçında Torku Arena’da Alanyaspor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi. 

Adana Demirspor, maçın 8. dakikasında Pote’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Alanyaspor’da Emre Akbaba dakikalar 37’yi gösterirken takımı adına golü kaydetti ve skoru 1-1’e getirdi.

90 dakika içerisinde başka gol olmayınca maçta uzatmalara gidildi. 15’er dakikadan oynanan 2 devrede de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları yapıldı. 

Seri penaltı atışlarında rakibine 3-1'lik üstünlük sağlayan Alanyaspor, 2016-17 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Alanyaspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmiş oldu. Adana Demirspor ise son 4 yılda 3. defa PTT 1. Lig play-off'unda elendi.

Alanyaspor'un gole çevirdiği son penaltı sonrası takımda büyük sevinç yaşandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Alanyaspor taraftarları: Good bye TRT

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
27.05.2016

40.000 kişi kapasiteli stadı ADS taraftarı doldursun, Konya bugün Adana olsun penaltılarda yenil. Çok üzücü çok #büyüksünadanademirsportaraftarı #büyüksünhalkıntakımı

27.05.2016

Hiç hoş falan da gelmediler yani 3 büyüklerle oynarken 15-16 bin anadolu takımlarıyla oynarkende 3-4 bin seyirci görür Alanya taraftarı.. Şöyle Ankaragücü,Sakaryaspor,Kocaelispor,Göztepe,Karşıya,Ads gibi takımları istiyorum Süper Lig te amatöre bir kala bile olsalar haykırarak sevdalarına sahip çıkan taraftarları..

Bizde sana Bayıldıydık Kardeş Ondan geldik

27.05.2016

Demirspor çıkmalıydı da yazık oldu cidden. Amk pote'si onu futbolcu yapanda suç tarlada çuval taşıtacan pezevenge. Hem adsye hemde yılmaz vuralı gormek iyi olacaktı sağlık olsun umarım seneye çıkarlar.

TÜM YORUMLARI OKU (7)