Süper Lig'de Dört Büyük Kulübün Toplam Borcu 30 Milyar Liraya Yaklaştı

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) sunulan finansal durum raporlarına göre, 31 Ağustos 2023 tarihi itibariyle en yüksek borç yüküne sahip olan Süper Lig kulübü Galatasaray olarak belirlendi.

"Gelirler, giderleri karşılamıyor"

Borç sıralamasının ilk basamağında 9,59 milyar Türk Lirası ile Galatasaray yer alıyor. İkinci sırada ise Fenerbahçe bulunuyor, kulübün toplam borcu 8,63 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçmiş durumda. Üçüncü sırada yer alan Beşiktaş'ın da toplam borcu 7,05 milyar Türk Lirası. Diğer üç kulüple karşılaştırıldığında, Trabzonspor'un borcu 4,66 milyar Türk Lirası ile daha düşük bir seviyede yer alıyor.

Kulüplerin net borç-alacak farkı

Dört büyük kulübün toplam borcu 29,93 milyar lirayı bulurken, bu borcun karşısında alacakları, ilişkili tarafların (dernekler ve bağlı şirketler) alacağı ödemeler hariç 12,45 milyar lira. Borç ve alacak farkı dikkate alındığında ise en sıkıntılı konumda bulunan takım Beşiktaş. Siyah beyazlıların 7,05 milyar liralık borcuna karşılık alacağı 1,78 milyar lira. Net borç-alacak farkı ise -5,27 milyar lira. Diğer üç kulüpte ise tablo şöyle:

  • Galatasaray, net borç-alacak farkı -4,99 milyar lira.

  • Fenerbahçe, net borç-alacak farkı -4,26 milyar lira.

  • Trabzonspor, net borç-alacak farkı -2,68 milyar lira.

Yeni sezonda son durum

Açıklanan haziran, temmuz, ağustos bilançolarına göre, gelecek 9 ay için 11 milyar lirayı geçen kaynak ihtiyacı mevcut. Bu dönemde Fenerbahçe'de 3,4, Galatasaray'da 3,16, Beşiktaş'ta 2,17, Trabzonspor'da ise 2,21 milyar 'açık' bulunuyor.

"Dolar 100 TL Olacak" Diyenleri Rahatlatacak IMF Hesabı Yapıldı: Beklentilerden Varsayımla Dolar/TL Öngörüsü
"Herkes Ev Sahibi Olmasın, Herkes İstanbul'da Oturmasın" Diyen İnşaat Şirketi Sahibi Dikkat Çekti

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
11.10.2023

Euroya çevirsen 110 milyon falan yapıyor Fenerbahçeden bu para çıkmaz birileri sezon arası gidebilir alacaklar öne çekilebilir yeni sponsor bulunabilir yada biri para hibe edip alacakların zamanı gelince parasını oradan alabilir bu batmış demek değil ama beşiktaşın durumu cidden kötü

11.10.2023

Saffet Sancaklı'nın demesine göre, bu kulüplerin finansal fairplay gereği küme düşürülmeleri gerekiyormuş. Tabi Sancaklı bunun dedikten üç sene sonra korona salgını patlak verdi ve meydana gelen ekonomik darboğaz sebebiyle olsa gerek finansal fairplay kaldırıldı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ